Arto Bryggaren päätöksen tausta: ”Rinteen Antti soitti ja puhuin myös Kalliomäen Antin kanssa”

Kansanedustaja Tarja Filatov ja ex-ministeri Antti Kalliomäki olivat tukemassa Arto Bryggaren kampanjanavausta. Kumpikin korosti ehdokkaan pitkää kokemusta.
Kansanedustaja Tarja Filatov ja ex-ministeri Antti Kalliomäki olivat tukemassa Arto Bryggaren kampanjanavausta. Kumpikin korosti ehdokkaan pitkää kokemusta.
Kansanedustaja Tarja Filatov ja ex-ministeri Antti Kalliomäki olivat tukemassa Arto Bryggaren kampanjanavausta. Kumpikin korosti ehdokkaan pitkää kokemusta.

Ex-kansanedustaja ja moninkertainen arvokisamitalisti Arto Bryggare lähtee ehdolle eduskuntaan Uudenmaan vaalipiiristä.

Näin SDP:llä on myös Uudellamaalla täydet 35 ehdokasta. Piiristä valitaan saman verran kansanedustajia kevään vaaleissa.

– Kerran poliitikko, aina poliitikko. Yhteisten asioiden ajaminen on verissä. Tammikuussa en vielä ajatellut, että olen tässä tänään. Sitten Rinteen Antti soitti ja puhuin myös Kalliomäen Antin kanssa. Näiden keskustelujen perusteella otin kutsun vastaan.

Rinteen Antti on SDP:n puheenjohtaja ja Kalliomäen Antti entinen valtiovarainministeri ja Bryggaren hyvä ystävä.

Bryggare on täysillä mukana vaaleissa. Entinen aituri sanoo, että hänellä on kokemusta lajissa, jossa tarvitaan kovaa kiihdytystä ja kykyä mennä aitojen yli. Aikaa vaaleihin on hieman yli kuukausi.

– Kun olen seurannut nykyistä keskustelua ja poliittista hajaannusta, toivon, että ihmiset miettivät vahvasti sitä, ketkä haluavat rakentaa tätä maata yhteistyöllä ja konsensuksella.

Tarja sanoi minulle, että vaalit tulevat olemaan hyvin erikoiset. Vielä ei tiedä, missä ollaan vaalipäivänä. Olen samaa mieltä. Suomalaiset ovat kysymysmerkkinä, kuka haluaa ottaa vastuuta. Tiedämme, että sosialidemokraatit ovat siihen kykeneviä ja valmiita.

Tarja on kansanedustaja Filatov, toinen Bryggaren pitkäaikainen ystävä, joka oli myös paikalla tiedotustilaisuudessa.

Kova kamppailu suurimmassa vaalipiirissä

SDP:llä on Uudeltamaalta seitsemän kansanedustajaa nykyisessä eduskunnassa. Piiri on paljon vartija.

Demariseitsikosta koko piirin toiseksi eniten ääniä viime vaaleissa saanut työministeri Lauri Ihalainen on nyt ehdolla Keski-Suomen vaalipiiristä. Mikael Jungner puolestaan jättää eduskunnan ja siirtyy viestintäalalle. Matti Saarinenkaan ei ole enää ehdolla. Lähtijät keräsivät eduskuntavaaleissa 2011 yli 27 000 ääntä.

Bryggare, 56, oli ensimmäisen kerran ehdolla eduskuntaan jo vuonna 1991. Paikka Arkadianmäeltä avautui Helsingin vaalipiiristä vuoden 1995 vaaleissa, jotka SDP voitti näytöstyyliin. Toisen kerran hän nousi eduskuntaan vuonna 2003, silläkin kertaa vaalikaudeksi.

– Artolla on jo pidempää valtiomiesuraa takana ja uutta edessä, SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen hehkuttaa.

Bryggare oli pitkään myös kuntapolitiikassa, jonka hän jätti vuonna 2012. Eurovaaleissa 2009 hän sai 12 000 ääntä, niistä hieman alle 3000 Uudeltamaalta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 4 Demokraatti
SUOMI KUNTOON? - Sota ay-liikettä vastaan
ALF REHN - Suomalaiset ovat nössöhyviksiä
ITÄMERI - Ongelma pinnan alla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Annakati Mattila

Muuttovirta Suomen ja Viron välillä kääntyi täydellisesti – Miksi niin moni virolainen maahanmuuttaja kokee itsensä muukalaiseksi?
19.2.2019

Luetuimmat


Uusimmat