Ulkomaat

Arvioidaanko myös henkinen tasapaino? – Trump menee lääkärintarkastukseen

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille tehdään ensi viikolla lääkärintarkastus. Valkoisen talon lehdistöpäällikkö ei kuitenkaan eilisillan tiedotustilaisuudessa ottanut kantaa siihen, liittyykö tarkastukseen fyysisen kunnon lisäksi presidentin henkisen tasapainon arviointi.

Presidentin lehdistöpäällikkö Sarah Sanders kertoi, että Valkoinen talo aikoo tiedottaa presidentin lääkärintarkastuksen tuloksista sen jälkeen, kun kaikki tutkimukset on tehty. Sanders kuittasi epäilevän kysymyksen presidentin kyvystä hoitaa tehtäväänsä naurettavaksi ja häpeälliseksi.

– Hän on erittäin vahva ja hyvä johtaja. Siksi viime vuosi oli niin menestyksellinen, ja odotamme suuria saavutuksia myös alkaneena vuonna.

Useat kongressin jäsenet saivat asiantuntija-arvion presidentin mielenterveydestä.

Trumpin käyttäytyminen ja mielenterveys ovat jälleen viime päivinä aiheuttaneet laajaa keskustelua, myös Yhdysvaltain ulkopuolella.

Yhdysvaltalaismedia kertoo, että useat Yhdysvaltain kongressin jäsenistä saivat noin kuukausi sitten asiantuntija-arvion presidentin mielenterveydestä. Arvio liittyy huoleen siitä, onko presidentti kyvykäs hoitamaan vastuullista tehtäväänsä vai onko hänen toimintansa jo vaaraksi maan turvallisuudelle.

Yhdysvaltain perustuslaki antaa periaatteessa mahdollisuuden erottaa presidentti kesken virkakauden, joskin kynnys siihen on erittäin korkea. Ensinnäkin sen voi tehdä kongressi määrätyin edellytyksin ja toimin.

Toinen mahdollisuus liittyy perustuslain lisäykseen 25, jonka perusteella varapresidentillä ja maan hallituksella on mahdollisuus todeta presidentin olevan kyvytön tehtäväänsä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat