Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

”Aseiden kieltäminen ulkonäön perusteella kummallista” – kokoomuksen varapuheenjohtaja tyrmää esityksen

Kari Hulkko
Euroopan komissio aikoo kiristää tuliasedirektiiviä.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelo tyrmää Euroopan komission esityksen uudeksi tuliasedirektiiviksi. Komissio julkaisi esityksensä keskiviikkona nopeutetulla aikataululla. Sankelo pitää esitystä paikoin hätiköitynä.

Demokraatti.fi

– Esimerkiksi aseiden kieltäminen niiden ulkonäön perusteella kuulostaa kummalliselta ja tulkinnanvaraiselta. Esitys lopettaisi käytännössä Suomesta reserviläisharrastuksen, hän sanoo.

Sankelo viittaa direktiiviesityksen kohtaan, jossa puoliautomaattiset aseet kiellettäisiin siviileiltä, jos ne muistuttaisivat ulkonäöltään liikaa automaattiaseita. Tällaisia aseita käytetään esimerkiksi reserviläisurheilussa. Sen harrastajia Suomessa on noin 85 000.

– Reserviläiset ovat vastuuntuntoisia harrastajia, jotka samalla ylläpitävät maanpuolustuksessa tarvittavia taitoja. Kansainväliseen terrorismiin ei kannata reagoida heikentämällä maanpuolustuskykyä.

Täytyy huolehtia, ettei kiireessä tehdä hätiköityjä päätöksiä.

Aselainsäädäntöä on Sankelon mukaan kiristetty Suomessa 2000-luvulla merkittävästi ja lainsäädäntö on ajan tasalla. Toimenpiteitä edellyttävät ongelmakohdat löytyvät hänen mukaansa muualta.

– Direktiiviesityksessä puututaan oikeisiinkin asioihin, kuten aseiden merkintöihin ja muutoksiin, sekä deaktivoinnin pelisääntöihin. Tulossa on myös toimenpidepaketti aseiden ja räjähteiden salakuljetusta vastaan.

– On selvää, että Pariisin traagiset tapahtumat eivät saa toistua. Täytyy kuitenkin huolehtia siitä, ettei kiireessä tehdä hätiköityjä ratkaisuja, Sankelo korostaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE