”Aseiden kieltäminen ulkonäön perusteella kummallista” – kokoomuksen varapuheenjohtaja tyrmää esityksen

Kari Hulkko
Euroopan komissio aikoo kiristää tuliasedirektiiviä.
Kari Hulkko
Euroopan komissio aikoo kiristää tuliasedirektiiviä.
Kari Hulkko
Euroopan komissio aikoo kiristää tuliasedirektiiviä.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelo tyrmää Euroopan komission esityksen uudeksi tuliasedirektiiviksi. Komissio julkaisi esityksensä keskiviikkona nopeutetulla aikataululla. Sankelo pitää esitystä paikoin hätiköitynä.

– Esimerkiksi aseiden kieltäminen niiden ulkonäön perusteella kuulostaa kummalliselta ja tulkinnanvaraiselta. Esitys lopettaisi käytännössä Suomesta reserviläisharrastuksen, hän sanoo.

Sankelo viittaa direktiiviesityksen kohtaan, jossa puoliautomaattiset aseet kiellettäisiin siviileiltä, jos ne muistuttaisivat ulkonäöltään liikaa automaattiaseita. Tällaisia aseita käytetään esimerkiksi reserviläisurheilussa. Sen harrastajia Suomessa on noin 85 000.

– Reserviläiset ovat vastuuntuntoisia harrastajia, jotka samalla ylläpitävät maanpuolustuksessa tarvittavia taitoja. Kansainväliseen terrorismiin ei kannata reagoida heikentämällä maanpuolustuskykyä.

Täytyy huolehtia, ettei kiireessä tehdä hätiköityjä päätöksiä.

Aselainsäädäntöä on Sankelon mukaan kiristetty Suomessa 2000-luvulla merkittävästi ja lainsäädäntö on ajan tasalla. Toimenpiteitä edellyttävät ongelmakohdat löytyvät hänen mukaansa muualta.

– Direktiiviesityksessä puututaan oikeisiinkin asioihin, kuten aseiden merkintöihin ja muutoksiin, sekä deaktivoinnin pelisääntöihin. Tulossa on myös toimenpidepaketti aseiden ja räjähteiden salakuljetusta vastaan.

– On selvää, että Pariisin traagiset tapahtumat eivät saa toistua. Täytyy kuitenkin huolehtia siitä, ettei kiireessä tehdä hätiköityjä ratkaisuja, Sankelo korostaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat