Politiikka

”Asia on päätetty” – Keskustan Heikkinen ei usko, että valinnanvapauspykäliin puututaan ennen lausuntokierrosta

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.).
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.).
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.).

Kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) ei usko, että valinnanvapauslakiluonnoksen asiakassetelipykäliin puututtaisiin ennen esityksen siirtymistä eduskunnan lausuntokierrokselle.

– Asia on vähintäänkin kertaalleen päätetty, Heikkinen toteaa Demokraatille.

– Iloitsen kuitenkin Sarkomaan näkökulmaa siinä mielessä, että se osoittaa kokoomuksenkin havahtuneen esityksessä olevan kohtia, jotka vielä tarkennusta tarvitsevat.

Aikaisemmin tänään sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.) toivoi aikaisemmin tänään Demokraatin haastattelussa, että asiakasseteleitä koskettavia momentteja katsottaisiin vielä uudelleen ennen lausuntokierrosta vastuuministeri Annika Saarikon (kesk.) johdolla.

Hän kertoi olleensa asiasta yhteydessä myös kokoomuksen sote-neuvottelijaan, sisäministeri Paula Risikkoon.

– Pitäisi katsoa tarvitseeko pykälää tai perusteluja muuttaa, että esityksen voitaisiin katsoa olevan hyvä kaikissa eduskuntaryhmissä. Pitäisin hyvänä, että tätä selkiytetään, mutta en ryhdy neuvomaan, Sarkomaa totesi.

Kokoomus on havahtunut.

Heikkinen tulkitsee Sarkomaan lausuntoja siten, että hallitukselle on löytymässä entistä hedelmällisempi maaperä saavuttaa yhteinen sävel valinnanvapausesityksen käsittelyyn, joka jatkuu eduskunnan lausuntokierroksen jälkeen.

– Sarkomaan näkemys osoittaa mielestäni, että kokoomuksessakin on herätty keskustan näkemykseen siitä, että lausuntokierroksen palaute on otettava vakavasti.

– Olen tulkinnut siten, että tähän asti kokoomus ei ole nähnyt minkäänlaisia ongelmia asiakassetelin laajuutta käsittelevissä pykälissä. Nyt tulkitsen, että kokoomus on havahtunut näihin.

Heikkisen mukaan valinnanvapauslaki ei ole karkaamassa minnekään. Hallitus voikin hänen mukaansa jatkaa vasta lausuntokierroksen jälkeen esityksen rukkaamista, voiden näin hyödyntää saatua palautetta.

– Saamme näin enemmän oikeita aineksia tehdä muutoksia.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kaikkonen ei puolestaan lähtenyt vielä kommentoimaan Sarkomaan ehdotusta Demokraatin tavoittaessa hänet aikaisemmin.

– On hallituksen asia arvioida, olisiko asiakassetelipykäliä vielä syytä tai mahdollista muuttaa, Kaikkonen totesi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat