Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Talous

”Asiakkaat kokeilevat myös ruokakauppojen valikoimaa” – Alkon litramyynti laski kesäkuussa 8 prosenttia

LEHTIKUVA / AADA PETÄJÄ
Vahvoja oluita Alkon myymälässä.

Alkoholin litramyynti laski kesäkuussa kahdeksan prosenttia viime vuoden kesäkuuhun verrattuna, kertoo Alko.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Luku on vertailukelpoinen viime vuoden vastaavaan aikaan nähden. Tämän vuoden kesäkuussa myyntipäiviä oli yksi perjantai vähemmän viime vuoteen verrattuna. Jos tätä ei huomioida, laski myynti 14 prosenttia.

Uusi alkoholilaki toi kesäkuun 10. päivä alkaen ruokakauppoihin enintään kahdeksanprosenttiset käymisteitse valmistetut juomat, kuten viinit ja vahvat oluet.

Alkon mukaan viinien myyntilitrat laskivat noin 15 prosenttia, panimotuotteiden yhdeksän prosenttia ja väkevien 16 prosenttia. Kuohuviinien myyntilitrat laskivat 18 prosenttia. Luvuissa ei ole kuitenkaan huomioitu myyntipäivien määrää viime vuoden kesäkuuhun nähden.

Alkoholin myynti on ollut hienoisessa laskussa alkuvuodesta. Tammi-kesäkuun myynti laski 5,5 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan vuosipuoliskoon.

ALKON mukaan muutokset alkoholin litramyyntiin olivat odotettuja.

-  Ruokakauppoja on 12 kertaa enemmän kuin meidän myymälöitämme, ja aukioloajat ovat 20 prosenttia laajemmat. On selvää, että tämä heijastuu myös meidän myyntiimme ja asiakkaat kokeilevat myös ruokakauppojen valikoimaa, sanoo asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Tuula Sillanmäki tiedotteessa.

Sillanmäen mukaan muutos myynnissä näkyi erityisesti kesäkuun toisella viikolla, minkä jälkeen myynnin lasku tasoittui hieman. Hän sanoo, että pidemmälle menevien johtopäätösten vetäminen lainmuutoksen vaikutuksista on vielä liian aikaista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE