Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Asiantuntijaryhmä arvioi kohuyhtiö Esperi Caren toimintaa – “Parantamisessa paljon tekemistä”

Hoivayhtiö Esperi Caren perustama asiantuntijaryhmä arvioi, että yhtiöllä on toimintansa parantamisessa vielä paljon tekemistä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Hoiva-alan asiantuntijoista koostuva ryhmän mukaan yhtiön henkilökuntaa on kuormittanut suuri työmäärä, puutteellinen esimiestyö ja ilmapiiriongelmat.

Asiantuntijaryhmän mukaan yhtiö on kuitenkin kääntänyt kurssiaan parempaan suuntaan. Esperin johdossa ei ole vanhustenhoitokriisin puhkeamisen jälkeen enää tähdätty kasvuun, vaan huomio on ollut laadussa ja henkilöstössä, ryhmä arvioi.

– Esperi Caressa on muun muassa vakinaistettu ja kokoaikaistettu nykyistä henkilöstöä ja rekrytoitu noin 1 500 uutta työntekijää, ryhmä toteaa tänään julkistettavan raporttinsa tiivistelmässä.

Viime keväänä nimitetty asiantuntijaryhmä perehtyi Esperi Caren toimintaan muun muassa tekemällä lukuisia käyntejä satunnaisesti valittuihin hoivakoteihin. Ryhmän puheenjohtajana toimii geriatrian emeritusprofessori Jaakko Valvanne.

– Olemme voineet toimia täysin riippumattomasti tämän koko prosessin ajan, Valvanne sanoi ryhmän työn tuloksia esittelevässä tiedotustilaisuudessa.

Ryhmässä Esperin henkilöstön edustajana toimiva lähihoitaja Sini Hartikainen sanoo, että kokoaikaisia ja vakituisia työntekijöitä tarvitaan yhtiössä edelleen lisää.

Lisää aiheesta

Koko hoiva-alalle levinnyt skandaali sai alkunsa vuosi sitten tammikuussa.

Sosiaali- ja terveysalan valvontavirasto Valvira antoi viime keväänä Esperille poikkeuksellisen määräyksen, jossa vaadittiin yhtiötä korjaamaan epäkohdat ja puutteet kaikissa vanhustenhuollon yksiköissään.

Koko hoiva-alalle levinnyt skandaali sai alkunsa vuosi sitten tammikuussa, kun Valvira keskeytti Esperin pyörittämän Ulrika-hoivakodin toiminnan Kristiinankaupungissa.

Päätöksen taustalla oli huoli asukkaiden välittömästä turvallisuudesta. Valviran mukaan yksikössä oli akuutti kriisitilanne.

Vakavia puutteita paljastui sittemmin myös muissa yhtiön yksiköissä sekä muidenkin hoivayhtiöiden ylläpitämissä hoivakodeissa.

Kohu lisäsi vanhustenhoidon puutteita koskevien ilmoitusten määrää, ja viranomaiset ovat puuttuneet laajasti hoivakotien toimintaan. Tarkastukset ovat johtaneet toiminnan keskeyttämisiin ja uhkasakkoihin.

Esperi: Kulttuurin muutos ei tapahdu hetkessä.

Esperi Caren varatoimitusjohtaja Heini Pirttijärven mukaan yhtiö on ottanut kohusta opikseen.

– Meidän strategiamme pääpainopiste oli siihen kohun alkamisajankohtaan asti ollut kasvussa, hän sanoo.

Kriisin puhjettua Esperi lopetti Pirttijärven mukaan yritysostot ja muutti strategiaansa siten, että painopiste on henkilöstössä ja laadussa.

Yhtiön mukaan kyseessä on iso kulttuurin muutos, joka ei tapahdu hetkessä.

Uutista päivitetty klo 9.07. ja klo 9.19.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE