Kotimaa

”Asiat selvitetään pohjamutia myöten” – Helsingin seurakuntayhtymä tilaa ulkopuolisen asiantuntijan selvittämään talousasioita

Jari Soini
Jari Soini
Jari Soini

Helsingin piispan Teemu Laajasalon rahankäytöstä on tehty selvityspyyntö, joka on osoitettu muun muassa Helsingin tuomiokapitulille.

Myös poliisi on vastaanottanut tutkintapyynnön julkisuudessa esillä olleista talousepäselvyyksistä.

Helsingin seurakuntien johtoryhmä päätti torstaina tilata välittömästi selvityksen ulkopuoliselta, riippumattomalta asiantuntijalta.

Selvitys tehdään sisäisen valvontajärjestelmän toimivuudesta sekä talousasioita koskevista menettelytavoista ja hyväksymiskäytännöistä. Luottokorttien käyttö ja luottokorttilaskujen hyväksyntä kuuluvat tähän kokonaisuuteen.

– Asiat selvitetään pohjamutia myöten. Avoimuuteen ja vastuullisuuteen kuuluu, että epäselvyyksiä ei ole eikä jää. Osana kattavaa selvitystä riippumaton taho käy läpi kaikki myös julkisuudessa esillä olleet väärinkäytösepäilyt, yhtymänjohtaja Juha Rintamäki sanoo seurakuntyhtymän julkaisemassa tiedotteessa.

– Tällä tietoa luottokortti- ja matkalaskuepäselvyydet koskevat yksittäisiä tapauksia ja henkilöitä. Ylivoimainen enemmistö ostoista on varmasti tehty asianmukaisesti ja ohjeita pilkulleen noudattaen, hän arvioi tiedotteessa.

Helsingin seurakuntayhtymä täsmensi loppuvuodesta muun muassa verkko-ostamista koskevia luottokortinkäytön pelisääntöjä. Samalla laskujen hyväksymiskäytäntöjä tiukennettiin.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat