Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Talous

Asumisoikeusasunnoille on jatkuva kova kysyntä – hallituksen linjaukselle kiitosta

Arja Jokiaho

Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat – Kova ry on tyytyväinen hallituksen päätökseen lisätä korkotukilainavaltuuksia sekä tälle että ensi vuodelle 2025.

Demokraatti

Demokraatti

Järjestö on tyytyväinen myös siitä, että asumisoikeusasuntojen lainoitusta jatketaan myös vuonna 2025.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti tänään, että korkotukilainavaltuuksia lisätään 750 miljoonalla eurolla vuodelle 2024 ja 225 miljoonalla eurolla vuodelle 2025 alkuperäisestä 1 500 miljoonan euron korkotukilainavaltuuden tasosta.

Samalla valiokunta päätti, että asumisoikeusasuntojen lainoitusta jatketaan vuoden 2025 loppuun saakka.

– Pidän myönteisenä, että hallitus on tehnyt päätöksiä lisätä kohtuuhintaista asuntotuotantoa tilanteessa, jossa rakennusala on erittäin pahoissa vaikeuksissa. Kohtuuhintaiset asuntotoimijat ovat valmiita lisäämään asuntotuotantoa, kun lainavaltuudet kasvavat, Kovan toimitusjohtaja Jouni Parkkonen toteaa tiedotteessa.

JÄRJESTÖ pitää kuitenkin tärkeänä, että asumisoikeusasuntojen uudistuotanto jatkuisi myös vuoden 2025 jälkeen, koska asumisoikeusjärjestelmä on erittäin tärkeä muun muassa segregaation ehkäisyssä.

Se on myös ainoa järjestelmä, joka on valtavirtaistunut vuokra- ja omistusasumisen välimaastoon, järjestö perustelee. Lisäksi asumisoikeusasunnoille on jatkuvaa kysyntää. Siitä kertoo muun muassa se, että asuntoja on rakennettu jo yli 57 000, joista pääosa suurimpiin kasvukeskuksiin.

Jos asumisoikeusasuntojen rakennuttaminen jatkuu vuoden vuoden 2025 jälkeen, Kova on valmis uudistamaan asumisoikeusjärjestelmää niin, että siitä aiheutuvat riskit valtiolle vähenevät ja että asumisoikeusasumisen sosiaalista tarveharkintaa lisätään. Järjestö on laatinut näistä omat tarkemmat ehdotuksensa.

– Asumisoikeus on erittäin tarpeellinen asumisen hallintamuoto, jota kehittämällä voidaan myös vastata asumisoikeusjärjestelmää kohtaan esitettyyn kritiikkiin, Parkkonen korostaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE