Uutiset

Asunnottomien yötä vietettiin lämpimissä tunnelmissa

Petra Peltonen
Asunnottomien yön tilaisuus keräsi maanantai-iltana väkeä Turun Kauppatorille.
Petra Peltonen
Asunnottomien yön tilaisuus keräsi maanantai-iltana väkeä Turun Kauppatorille.
Petra Peltonen
Asunnottomien yön tilaisuus keräsi maanantai-iltana väkeä Turun Kauppatorille.

Turun Kauppatorilla vietettiin eilen Asunnottomien yötä. Usean järjestön yhteisvoimin pystyyn pistämässä tilaisuudessa jaettiin lämpimiä vaatteita ja kenkiä, kuultiin musiikkiesityksiä ja nautittiin tarjoiluista. Alkuillasta tarjolla oli kahvia ja kuumaa mehua, hieman myöhemmin paikalle saapui soppatykki sekä vohvelinpaistajat.

Kaupunginvaltuuston kokouksesta loppuillaksi paikalle ehtinyt Turun kaupunginvaltuutettu Mari-Elina Koivusalo (sd.) oli vaikuttunut tilaisuudesta.

– Torilla oli paikalla useita ihmisiä, joiden en olisi arvannut olevan asunnottomia, ennen kuin he itse sen kertoivat. Asunnottomien joukossa on ihan tavallisia ihmisiä, jotka ovat syystä tai toisesta menettäneet asuntonsa. Osa on jopa työssäkäyviä. Onkin hyvä, että asunnottomat pääsevät itse kertomaan tilanteestaan suoraan päättäjille, Koivusalo toteaa.

Kaupunginvaltuutettu Koivusalo vakuuttui illan aikana erityisesti siitä, että Turkuun on saatava lisää kohtuuhintaisia asuntoja.

– Moni asunnoton on motivoitunut järjestämään asiansa kuntoon, mutta kohtuuhintaisten asuntojen puute, korkeat takuuvuokrat sekä asunnottomuuden aiheuttama negatiivinen leima estävät asunnon saannin.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aran mukaan asunnottomuus on Turussa hieman kasvanut viime vuosina. Kokonaisuudessaan Turussa arvioidaan olevan satoja asunnottomia. Koivusalo korostaa, että päättäjien tavoitteena täytyy olla asunnottomuuden poistaminen.

Asunnottomien yötä vietetään vuosittain YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä 17. lokakuuta.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat