Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Talous

Asuntomarkkinoilla on nyt ongelma: ”Tarjonta ei tyydytä vaurastuvan keskiluokan tarpeita”

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Kiinteistömaailma on kohottanut ennustettaan asuntojen hintojen noususta lähivuosina.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Uudessa ennusteessa arvioidaan 1,3 prosentin kasvua vuosille 2021–2023, joka on 0,3 prosenttiyksikköä enemmän kuin viime syksynä laaditussa ennusteessa.

Tekoälymallinnus ennakoi Helsinkiin nyt jopa 4,2 prosentin kasvua seuraavalle kolmevuotisjaksolle. Turkuun ja Tampereelle odotetaan selvästi yli 3 prosentin kasvua.

Ennusteesta ilmenee myös, että hinnankehitysnäkymät erilaistuvat yhä voimakkaammin eri postinumeroalueilla, eri asuntotyypeissä ja eri vuosikymmenillä rakennetuissa asunnoissa.

Kiinteistömaailman mukaan alle 250  000 euron asunnoissa tarjontaa on lähes entiseen tapaan, mutta kalleimmissa asunnoissa valikoima on pudonnut dramaattisesti. Etenkin haluttuja ovat uudehkot omakotitalot.

–  Asuntomarkkinan tarjonta ei tyydytä tällä hetkellä vaurastuvan keskiluokan tarpeita, Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Risto Kyhälä sanoo tiedotteessa.

–  Tämänhetkinen ja lähitulevaisuuden kysyntä kohdistuvat eniten hyvätuloisten haluamiin, yli 250  000 euron asuntoihin. Liikkeellä ovat he, joihin korona-ajan taloudelliset haitat eivät ole henkilökohtaisesti kohdistuneet.

Kyhälä uskoo, että kun koronasta eniten kärsineiden taloudellinen tilanne selkiytyy, myös edullisemmissa asuntotyypeissä voidaan nähdä isoakin aktivoitumista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Politiikka
14.4.2021
Paavo Lipponen lataa kokoomuksesta Demokraatille: ”Kuin joukko peräkammarin poikia, peesaa perussuomalaisia, ajaa halpaa populismia”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE