Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Asutko Uudellamaalla, mutta olet muualla mökillä? – Näin on nyt syytä tehdä, kun Uusimaa eristetään

Lehtikuva

Sisäministeri Maria Ohisalo kertoi hallituksen tiedotustilaisuudessa myöhään illalla, että Uudeltamaalta ei ole enää syytä lähteä mökille muualle Suomeen.

Rane Aunimo

Demokraatti

– Nyt tärkeää on se, ettei lähdetä mökeille, ymmärretään että tilanne Uudellamaalla on vakava, emme halua levittää tautia niin nopeasti kuin se joka tapauksessa leviää, meidän täytyy hidastaa tautia. Sen takia rajoituksia laitetaan.

Pääministeri Sanna Marin kehotti ihmisiä palaamaan kotiin mökeiltänsä.

– Haluamme varmistaa, että tehohoitopaikat riittävät koko Suomessa niitä tarvitseville. Kehotan ihmisiä palaamaan koteihinsa mökeiltänsä. Me tiedämme, että voi olla vaikea välttää sosiaalisia kontakteja, jos vaikka siellä mökkipaikkakunnan kaupassa asiouta ja palveluja miltään osin käyttää. Tauti voi tahtomattaa levitä tai se voi olla jo itsellä ja sen vuoksi pitää turvata se, että kaikilla ihmisillä Suomessa on mahdollisuus saada tarvitsemaansa hoitoa.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoi, että hallitus pyrkii nimenomaan siihen, että tehohoitopaikkoja riittää koko maassa.

– Sen takia, ja tästä tulee myös se välttämättömyys, me olemme käyttäneet kaikkia niitä keinoja jotka hallituksen työkalupakissa on ennen tätä. Me näemme nyt, että valmiuslain 118. pykälä on otettava käyttöön juuri sen takia, että pystymme hillitsemään tartunnan leviämistä niin, että sairaalaverkosto ja tehohoitopaikat riittävät kaikille.

Liikkumisrajoitusten tultua voimaan Uudenmaan asukkaiden on pysyttävä maakunnan alueella. Muiden maakuntien asukkaat eivät voi käydä Uudellamaalla. Jokaisella on kuitenkin oikeus palata koti- tai asuinpaikkakunnalleen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Toimituksen kommentit
23.1.2021
Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE