Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

Attendon kriisi syvenee: Nyt Joroisten hoivakodissa löydetty vakavia puutteita

lehtikuva / sari gustafsson

Attendon Jalava-hoivakodissa Joroisissa on havaittu merkittäviä puutteita, kertoo Itä-Suomen aluehallintovirasto tiedotteessa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Aluehallintovirasto totesi tarkastuskäynnin perusteella, etteivät hoivakodin henkilöstömitoitus, henkilöstörakenne ja ammatillisuus vastaa asiakkaiden tarpeita eivätkä ole luvan mukaisia.

Tarkastuskäynnillä viime viikolla jäi viraston mukaan epäselväksi, tietääkö koko henkilökunta hoito- ja palvelusuunnitelman merkityksen tai mistä sen voisi käydä lukemassa.

Ulkoiluun ja viriketoimintaan ei jää perushoivalta aikaa viraston mukaan aikaa. Myös lääkehoidon toteutuksessa todettiin puutteita eivätkä yksikön asiakirjakirjauskäytännöt ole asianmukaisia.

Aluehallintovirasto teki tarkastuskäynnin hoivakotiin viime viikon tiistaina. Tarkastuskäynnin taustalla oli Varkauden kaupungin sosiaali- ja terveystoimesta tulleet ilmoitukset ja valvontakäyntien tarkastuskertomusten aiheuttama huoli.

Johtajan on kerrottu vaatineen pitkään lisää työvoimaa.

Aluehallintovirastosta kerrotaan, että Attendo esitti tarkastuskäynnin lopuksi selvityksen toimenpiteistä ja korjasi epäkohtia. Se lisäsi yövuoroon toisen koulutetun hoitajan sekä nimesi uuden vastuuhenkilön.

Lisäksi seuraavasta päivästä alkaen henkilöstöön lisättiin sairaanhoitaja ja kaksi lähihoitajaa. Sijainti- ja sijoittajakunta valvoo yksikön toimintaa ja yöpartio käy yksikössä öisin.

– Näillä perusteilla aluehallintovirasto katsoi, että toiminta voi toistaiseksi jatkua, avi toteaa tiedotteessaan.

Tarkastuskäynnin jälkeen aluehallintovirasto pyysi kertomansa mukaan kaupungin sosiaali- ja terveystoimea tekemään yksikön asukkaille terveystarkastukset ja tarkistamaan lääkitykset. Kaikille asukkaille on tehty torstaina terveystarkastus ja myös jatkohoitosuunnitelma on laadittu.

Aluehallintovirasto on pyytänyt Attendoa toimittamaan sille tarpeelliset selvitykset ja lausunnon 22. helmikuuta mennessä.

– Saatujen selvitysten perusteella aluehallintovirasto varmistaa, että edellä mainitut epäkohdat on korjattu pysyvästi, vakituinen vastuuhenkilö on valittu ja henkilöstömäärä on annetun luvan mukainen. Mikäli näin ei ole, aluehallintovirasto harkitsee, mihin valvontatoimenpiteisiin on ryhdyttävä, valvontaviranomainen kertoo tiedotteessa.

Attendon pyörittämä Jalava-hoitokoti nousi valokeilaan, kun MTV kertoi maanantaina, että Attendo irtisanoi hoivakodin johtajan viime viikolla viranomaistarkastuksen jälkeen. Johtajan on kerrottu vaatineen pitkään lisää työvoimaa. Tehy on kertonut riitauttavansa irtisanomisen.

Attendo Jalava on huhtikuussa 2018 Joroisiin avattu asumisyksikkö. Yksikössä on 50 hoivapaikkaa.

Uutista täydennetty klo 16.36.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE