Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Elokuva

Aurora ja Koirat eivät käytä housuja veivät pystit – Jussit jaettiin koronan varjossa

Kuvassa Max Malka ja Miia Tervo.

Keskiviikkoiltana järjestetyn Jussi-gaalan jättimenestyksiä olivat elokuvat Aurora ja Koirat eivät käytä housuja, joista edellinen nappasi seitsemän pystiä ja jälkimmäinen kuusi. Parhaan elokuvan palkinto meni Max Malkan tuottamalle Auroralle.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Aurora on draamakomedia rovaniemeläisestä, kauneushoitolassa työskentelevästä naisesta, jonka elämä muuttuu hänen tavatessaan nakkikioskilla oleskelulupaa tarvitsevan, Iranista paenneen Darianin.

Koirat eivät käytä housuja puolestaan on sadomasokismia käsittelevä, humoristinen draamaelokuva leskestä, jonka elämä ottaa uutta suuntaa hänen törmättyään Mona-nimiseen dominatrixiin.

Muita parhaan elokuvan ehdokkaita olivat Diva of Finland, Tottumiskysymys sekä Täydellinen joulu.

Parhaan ohjauksen Jussi-palkinnon sai Auroran Miia Tervo. Parhaan naispääosan Jussi-palkinto meni yhtä lailla Auroran Mimosa Willamolle. Parhaan miespääosan palkinnon puolestaan nappasi Pekka Strang elokuvasta Koirat eivät käytä housuja.

Molemmat sivuosapalkinnot menivät Auroran näyttelijöille. Parhaan naissivuosan palkinnon sai Miitta Sorvali ja parhaan miessivuosan palkinnon Chike Ohanwe.

20 000 euron arvoisen Nordisk Film -palkinnon pääsivät hakemaan elokuvan Tottumiskysymys tekijät.

Parhaan elokuvan yleisöäänestyksen suurimman äänisaaliin kahmi Kari Tapiosta kertova Olen suomalainen ja elämäntyöstä annettavan Betoni-Jussin sai elokuvatuottaja Markus Selin.

Turvajärjestelyt herättivät etukäteen kiivasta keskustelua.

Gaala oli alkujaan tarkoitus järjestää maaliskuussa, mutta se jouduttiin siirtämään koronavirusepidemian vuoksi. Keskiviikkoillan tapahtuma järjestettiin Helsingin Kaapelitehtaan Merikaapelilhallissa ja sen juonsivat Mikko Leppilampi ja Anna-Maija Tuokko.

Gaalan turvajärjestelyt herättivät etukäteen kiivasta keskustelua koronarajoitusten tiukennuttua ja tautitilanteen hankaloiduttua. Järjestäjät kertoivat tiistaina gaalan Twitter-tilillä, että juhlassa noudatetaan viranomaisten määräyksiä ja ohjeistuksia.

Järjestäjät painottivat, että turvallisuudesta huolehdittiin muun muassa valvomalla turvaetäisyyksiä ja rajoittamalla vieraiden määrää. Aiemman jopa 700 vieraan sijaan nyt tulossa oli järjestäjien mukaan 350 vierasta.

Saapumisen yhteydessä oli maskipakko ja illan aikanakin maskia suositeltiin vahvasti. Punaisella matolla nähtiinkin huolellisesti pukuihin sovitettuja maskeja.

Pöydissä maskeja näkyi vähemmän, mutta osa piti suojaimensa myös iltajuhlan aikana. Voittajista moni jätti tapahtuman väliin, ja puheita pitivätkin lukuisat pystien sijaishakijat.

Jussi-gaalan palkinnot jakaa elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura. Lopullisista voittajista päätti Filmiauran jäsenistö.

Jussi-palkinto on tiettävästi Euroopan vanhin elokuvapalkinto. Se on perustettu 1944 ja ensimmäiset Jussit jaettiin 16. marraskuuta 1944.

Palkintoja jaettiin 16 kategoriassa.

STT–Minna Tiainen

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
26.1.2021
Maksatko mielelläsi lisää veroja vai oletko siihen valmis? Piru asuu yksityiskohdissa – näin EVAn analyysi johti harhaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE