Automaattinen jarrujärjestelmä ei toiminut – Saksan junaturman syitä selvitetään

Lehtikuva/AFP
Pelastajat työssään junaturman tapahtumapaikalla Saksassa.
Lehtikuva/AFP
Pelastajat työssään junaturman tapahtumapaikalla Saksassa.
Lehtikuva/AFP
Pelastajat työssään junaturman tapahtumapaikalla Saksassa.

Saksan viranomaiset selvittävät, johtuiko Baijerin tiistainen junaturma teknisestä viasta vai inhimillisestä virheestä. Asiasta kertoi liikenneministeri Alexander Dobrindt.

Ministerin mukaan nopeusrajoitus paikalla oli sata kilometriä tunnissa. Kuljettajat käyttivät samaa raidetta, mutta eivät ilmeisesti voineet nähdä vastaan tulevaa junaa kaarteen vuoksi.

Dobrindtin mukaan raiteella on käytössä automaattinen jarrutusjärjestelmä, jonka olisi pitänyt estää onnettomuus. Järjestelmän pitäisi kytkeä jarrut päälle junassa, joka on väärässä kohdassa raidetta. Tutkijat selvittävät nyt, miksi järjestelmä ei toiminut.

Baijerin osavaltion sisäministerin Joachim Herrmannin mukaan junien oli tarkoitus ohittaa toisensa toisessa kohtaa raidetta.

Etelä-Saksassa tiistaiaamuna sattuneessa kahden junan törmäyksessä kuoli ainakin kymmenen ihmistä. Kuolleiden joukossa ovat molempien junien kuljettajat. Loukkaantuneita on yli 100, joista poliisin mukaan 18 on vakavasti loukkaantuneita. Poliisin mukaan yksi ihminen on yhä kateissa.

Onnettomuus sattui Bad Aiblingin kaupungin lähellä, kun kaksi taajamajunaa törmäsi toisiinsa. Ministeri Dobrindt kuvaili onnettomuuspaikan oloja erittäin vaikeiksi pelastustyöntekijöille.

Ei suomalaisuhreja

Suomen ulkoministeriön mukaan Saksan onnettomuusjunassa ei tuoreeltaan saatujen tietojen mukaan ollut suomalaisuhreja. Ministeriön viestinnästä kerrottiin tiistaina, että viranomaisille ei myöskään ollut tullut tiedusteluja omaisilta.

Onnettomuus on ensimmäinen kuolonuhreja vaatinut junaturma Saksassa lähes neljään vuoteen. Huhtikuussa 2012 Offenbachissa kolme ihmistä kuoli ja 13 loukkaantui kahden junan törmäyksessä.

Saksan sodanjälkeisen historian pahin junaonnettomuus tapahtui Ala-Saksin osavaltiossa Escheden kylän lähellä vuonna 1998. Silloin 101 ihmistä kuoli, kun Münchenistä Hampuriin matkalla ollut juna suistui raiteiltaan.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat