Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Avin päätös: Uudellamaalla koko joukko asiakastiloja kuntosaleista saunoihin ja sisäleikkipuistoihin suljetaan maanantaista alkaen

iStock

Julkisten ja yksityisten toimijoiden asiakastiloja suljetaan kahdeksi viikoksi ensi maanantaista alkaen pääkaupunkiseudulla ja useissa ympäröivissä kunnissa, kertoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Päätös on uuden tartuntatautilain pykälän 58 g mukainen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kiinni menevät muun muassa yleiset saunat ja uimahallit, leikkipuistot ja liikuntatilat kuten kuntosalit. Tiloja voidaan kuitenkin käyttää 12-vuotiaiden tai nuorempien ohjattuun harrastustoimintaan tai jos tilassa on yhtä aikaa enintään 10 henkilöä.

Sulut koskevat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten lisäksi Järvenpäätä, Keravaa, Kirkkonummea, Sipoota ja Tuusulaa.

Viime maanantaina voimaan tulleen tartuntatautilain muutoksen perusteella pahimmilla epidemia-alueilla aluehallintovirastot voivat sulkea asiakas- ja toimitiloja väliaikaisesti enintään kahdeksi viikoksi. Myös yksittäinen kunta voi tehdä sulkemispäätöksen omalla alueellaan.

Alueelliset viranomaiset ovat jo aiemmin voineet sulkea kaupunkien liikuntatiloja kuten uimahalleja

Ravintoloita ei pystytä saman tartuntatautilain muutoksen nojalla sulkemaan. Hallitus kuitenkin kertoi torstaina, että se sulkee ravintolat poikkeusoloihin vedoten kolmeksi viikoksi kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla 8. maaliskuuta alkaen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
12.4.2021
HSY:n hallitus ryhtyy savustamaan eroamasta kieltäytynyttä toimitusjohtajaa ulos – pitää erottamista poliittisena jahtina
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE