Nyheter

ÅVSS valde ny styrelse – Ronny Wikström tar över ordförandeklubban

Foto: ÅVSS
Jacob Storbjörk överräcker ordförandeklubban till ÅVSS nya ordförande Ronny Wikström.

Åbo-Vasa Socialdemokratiska Studerande (ÅVSS) har valt en ny styrelse, där Ronny Wikström tar över ordförandeklubban. Nu väntar kårvalet vid Åbo Akademi om tre veckor.

Lukas Lundin

Arbetarbladet

 

Wikström är fjärde årets studerande i huslig ekonomi, med hälsokunskap som långt biämne. Han berättar att han kommer från en familj med tydliga kopplingar till arbetarrörelsen – och att socialdemokratin därför i många avseenden var en självklarhet.

 

Att han nu greppar ordförandeklubban i ÅVSS var däremot inte alls lika självklart. Trots sin erfarenhet var kandidaturen långt ett spontant infall.

 

– Jag hade inga större planer på att ställa upp, det handlade verkligen mest om att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, skrattar Wikström.

 

När han nu inleder arbetet kastas han genast in i den studentpolitiska hetluften: redan om tre veckor är det kårval på Åbo Akademi, där ÅSSV åtminstone hoppas behålla det mandat som föregångaren ÅSS lyckades ta i valet för två år sedan.

 

– Det gäller att försöka vara framme och visa att vi finns. Vara synliga på campus, bjuda på kaffe genast på morgonen till exempel, beskriver Wikström ÅVSS lika charmiga som enkla kampanjstrategi.

 

Överlag handlar verksamheten för den lilla men aktiva studentföreningen mycket om att locka till sig nya medlemmar. Något Wikström ser som sin huvudsakliga målsättning som ordförande.

 

– Jag vill försöka ordna fler evenemang som också kan locka med folk utanför föreningen och ge oss nya medlemmar.

 

Tidigare ordförande Jacob Storbjörk, som lämnade över ordförandeklubban under mötet, har höga förväntningar på den nya styrelsen.

 

– Det har varit mycket roligt att sitta i styrelsen och vara ordförande i vår anrika socialdemokratiska studentförening. Men det känns tryggt att ge över till nya krafter.

 

– ÅVSS har utvecklats enormt de senaste åren och visar med all tydlighet att en social rättvis röst behövs för att trygga de studerandes utkomst, garantera en högre utbildning som är öppen för alla och fortsatta satsningar på utbildningen. ÅVSS fortsätter ge oss studerande möjlighet att påverka vår studentkår, högskola och studiestad, säger Storbjörk.

 

ÅVSS nya styrelse i sin helhet:

Ordförande: Ronny Wikström
Vice ordförande: Jonatan Wikström
Styrelsen: Ronja Albäck, Pontus Westmalm, Ursula Storbjörk
Ersättare: Alina Holmström

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE