Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Ay-pomo: Jos persu sanoisi maahanmuuttajien elämästä kuten Fatim Diarra maaseudulla asuvista, seurauksena olisi syyte rasismista

Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki arvostelee rajusti vihreän kaupunkipoliitikon Fatim Diarran puheita, joista on kohistu viikonlopun aikana.

Keskustataustainen Pihlajamäki on ilmeisen suivaantunut Diarran kommenttiin maaseudun ihmisistä.

“Jos persu sanoisi maahanmuuttajien elämästä kuten vihreät Fatima Diarra Suomen maaseudulla asuvista, seurauksena olisi syyte rasismista”, Pihlajamäki kirjoittaa Twitter-tilillään.

Pihjalamäki jatkaa toisessa twiitissään, että jos hän olisi maaseudun vihreä, hänen silmänsä olisivat auenneet helsinkiläisen Diarran kommentista.

“Ja olisin nyt entinen maaseudun vihreä”, hän kirjoittaa.

Diarra kirjoitti perjantaina Facebook-sivuillaan: ”Jos haluaa asua metsässä niin ole hyvä, mutta ihan turha odottaa samaa palvelutasoa ja metsässä on ankeata, ainoa syy muuttaa sinne on insesti ja se että kukaan ei kuule kun vaimo huutaa apua.”

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto kommentoi asiaa Iltalehdelle.

Lisää aiheesta

”Jos lehdet alkaisivat tehdä jokaisesta keskustalaisen kuntapoliitikon huonosta vitsistä uutisia, niin mitähän siitäkin seuraisi”, Aalto sanoi lehdelle virheiden Puolueristeily-tapahtumassa Vantaalla lauantaina.

”Jokainen voi ilmaista itseään välillä huonosti, mutta kuulostaa vähän tarkoitushakuiselta nälvimiseltä, jos ihmisen yksittäinen yksityinen Facebook-kommentti irrotetaan kontekstista”, hän jatkoi.

Diarra puolestaan selitti kirjoitustaan Helsingin Sanomien Nyt-liitteelle.

”Heitin Facebook-kommentissa vitsin omista sukujuuristani ja Pellosta, eli siinä ei vittuiltu kaikille, jotka asuvat maaseudulla, vaan omasta sukuhistoriasta. Siinä heitettiin ironista, ilkeätä, julmaa läppää, ja se oli hirvittävä ja sydämetön kommentti. Vitsi ei ollut yksittäinen Facebook-julkaisu, vaan päivityksen alakommentin alakommentin alakommentti. Olin perjantaina Uudenmaan liiton seminaarissa, jossa puhuttiin maakuntauudistuksesta ja jossa oli aivan käsittämätöntä vastakkaisasettelua maaseudun ja kaupungin välillä. Se sai aikaan sen, että heitin todella inhottavan vitsin. Faktahan on, että Suomi tarvitsee niin maaseutua kuin kaupunkia.”

Jytyn Pihlajamäki kuvaa itseään profiilisssaan jääräpäiseksi pohjalaiseksi. Hänet valittiin Jytyn johtoon keskustan kaupunkitoiminnan suunnittelupäällikön paikalta vuonna 2010.

Jul­kis- ja yk­si­tyi­sa­lo­jen toi­mi­hen­ki­lö­liit­to Jyty edus­taa noin 55 000 kun­tien, kun­ta­yh­ty­mien ja seu­ra­kun­tien ja yk­si­tyis­ten pal­ve­luk­ses­sa ole­vaa vi­ran- ja toi­men­hal­ti­jaa. Jä­se­nis­tös­tä 87 pro­sent­tia on nai­sia. Jyty on STTK:n kol­man­nek­si suu­rin jä­sen­liit­to.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE