Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Ay-väen demareilta kannanotto kohuttuun päätökseen: ”Erityisesti sosialidemokraatit ovat tässä temppelinharjalla, ja katse kohdistuu heihin”

Lehtikuva
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL järjesti mielenosoituksen HKL:n yhtiöittämistä vastaan Helsingin Senaatintorilla 22. syyskuuta 2021.

Ammattiyhdistysaktiiveja kokoavan SDP:n puolueosaston, Ay-väen Sosialidemokraattien puheenjohtaja Juha Jaatinen kommentoi tiedotteessa HKL:n eilistä yhtiöittämispäätöstä Helsingissä. Asiasta äänestettiin Helsingin kaupunginvaltuustossa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”HKL:n henkilöstö on kantanut aiheellisesti huolta työehdoistaan ja joukkoliikenteen toimivuudesta jatkossa siinä keskustelussa, jota on käyty ennen Helsingin Kaupungin Liikennelaitoksen yhtiöittämisestä”, Jaatinen sanoo.

Jaatisen mukaan valmisteltaessa yhtiöittämispäätöstä on luvattu useammalla suulla pitää huolta tulevan yhtiön henkilökunnan työehdoista ja henkilöstön edustuksesta yhtiön johdossa.

”Näistä lupauksista tulee nyt pitää kiinni, erityisesti sosialidemokraatit ovat tässä temppelinharjalla, ja katse kohdistuu heihin. Työntekijöille annetut lupaukset tulee lunastaa.”

Valtuustossa yhtiöittämisen puolesta äänestivät kokoomus, SDP; vihreät, RKP ja Liike nyt. Vastakkaisella kannalla olivat vasemmistoliitto ja perussuomalaiset.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE