Ulkomaat

Bangladeshissa kerrostalopalo – ainakin 69 kuollutta

LEHTIKUVA / AFP Munir Uz Zaman
Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa useaan taloon levinnyt kerrostalopalo.
LEHTIKUVA / AFP Munir Uz Zaman
Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa useaan taloon levinnyt kerrostalopalo.
LEHTIKUVA / AFP Munir Uz Zaman
Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa useaan taloon levinnyt kerrostalopalo.

Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa levinneessä kerrostalopalossa on kuollut ainakin 69 ihmistä, kertovat pelastusviranomaiset. Luku voi nousta, sillä uhrien etsintä on yhä kesken.

Palon arvellaan roihahtaneen kaasupullosta, minkä jälkeen se levisi nopeasti myös viereisiin taloihin.

Pelastusviranomaisten mukaan rakennuksiin on varastoitu herkästi syttyviä kemikaaleja.

Kymmeniä ihmisiä jäi rakennuksiin jumiin. Pelastusviranomaisten mukaan alueella oli syttymishetkellä paha liikenneruuhka, minkä vuoksi rakennuksista oli vaikea paeta kapeille kaduille.

Silminnäkijät kertovat, että liekkien keskelle joutui muun muassa hääseurueen jäseniä, joista moni loukkaantui. Viranomaisten mukaan loukkaantuneita on useita kymmeniä, ja ainakin neljän loukkaantuneen tila on kriittinen.

– Uhrien joukossa on ohikulkijoita, ihmisiä, jotka olivat syömässä ravintoloissa sekä hääseurueen jäseniä, sanoi Dhakan poliisin edustaja Ibrahim Khan.

Apteekkireissu pelasti hengen

Palo syttyi myöhään keskiviikkoiltana paikallista aikaa. Sammutustöihin on osallistunut yli 200 palomiestä. Televisiokuvat näyttivät, kuinka palomiehet kiipesivät tikkaita ja yrittivät suihkuttaa vettä yhteen rakennukseen, joka oli laajalti tulessa.

Haji Abdul Kader kertoi, että hänen kauppansa tuhoutui palossa ja hän selvisi itse, koska sattui lähtemään apteekkiin juuri ennen palon syttymistä.

– Kun olin apteekissa, kuulin ison räjähdyksen. Käännyn takaisin ja näin koko kadun, joka oli autojen ja riksojen muodostaman ruuhkan täyttämä ja kokonaan liekeissä. Liekkejä oli kaikkialla, hän kertoi AFP:lle.

Kader lisäsi loukkaantuneensa itsekin ja juosseensa sairaalaan.

Vuonna 2010 yli 120 ihmistä kuoli vastaavassa tulipalossa Dhakassa, kun vanhassa kemikaalivarastona toimineessa asuintalossa syttyi palo. Tuhon jälkeen kaupungin viranomaiset ratsasivat asuinalueille perustettuja kemikaalivarastoja, mutta valvontatoimet ovat hiipuneet viime vuosina.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat