Barkov iski hattutempun – Florida voitti Montrealin 6-3

Aleksander Barkov teki hattutempun Montrealia vastaan jääkiekon NHL:ssä. Barkovin kipparoima Florida voitti ottelun kotonaan 6–3.

Barkov teki ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä, vei Floridan 4–3-johtoon toisen erän lopussa ja viimeisteli loppulukemat kolmannen erän puolivälissä. Suomalaishyökkääjä myös syötti Frank Vatranon 3–1-maalin, joten hänen illan saldokseen tuli 3+1.

Etenkin Barkovin läpiajosta tekemä 4–3-voittomaali oli upea. Floridan syötönkatkon jälkeen hän pääsi murtautumaan keskeltä läpi. Ollessaan vastatusten Montreal-vahti Carey Pricen kanssa Barkov ujutti kiekon omien jalkojensa välistä ja vippasi sen vasemman luistimensa takaa maaliin.

Häikäisevä osuma jäi ottelun voittomaaliksi.

Ensimmäisen maalinsa Barkov iski ylivoimalla maalin edestä Antti Niemen torjunnan paluukiekosta. Niemi oli kentällä alle 14 minuuttia. Kun hän oli antautunut kolmannen kerran yhdeksästä laukauksesta, sai suomalainen tehdä Montrealin maalilla tilaa Pricelle.

Barkov täydensi hattutemppunsa kolmannessa erässä kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksestä, jossa hän yritti antaa oikealta poikittaissyötön Keith Huberdeaulle. Montreal-puolustaja katkaisi syötön, mutta ohjasi kiekon suoraan takaisin Barkoville, joka laittoi sen maaliin.

Barkoville hattutemppu on kauden ja koko NHL-uran toinen. Hän iski kolme maalia myös Torontoa vastaan joulukuussa.

Ennen tätä Barkov oli jäänyt kolmessa perättäisessä ottelussa ilman tehoja. Nyt hän kasvatti kauden tehonsa lukemiin 22+35.

Florida nousi itälohkossa 12:nneksi, mutta sen pudotuspelimahdollisuudet ovat ohuet. Neljännen perättäisen tappion kärsinyt Montreal on kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa.

Minnesotan ahdinko syveni

Mikael Granlundin ja Mikko Koivun Minnesota Wildin tappiokierre jatkuu. Minnesota jäi kotikaukalossaan St. Louisin jyräämäksi lukemin 0–4 ja on nyt hävinnyt kahdeksan edellisistä yhdeksästä ottelustaan.

Minnesota on yhä kiinni länsilohkon viimeisessä pudotuspelipaikassa, mutta jos nykyinen tahti jatkuu, joukkue karsiutuu pudotuspeleistä.

St. Louis sen sijaan otti jo kymmenennen perättäisen voittonsa. Tulikuuma Blues on noussut länsilohkossa kuudenneksi. Voittoputki sivuaa St. Louisin seuraennätystä, ennen tätä joukkue pystyi vastaavaan tammikuussa 2002. Tämän kauden NHL:ssä 10 ottelun voittoputkeen on yltänyt vain Buffalo.

Vladimir Tarasenko teki St. Louisille Minnesotaa vastaan tehot 1+2 ja venytti pisteputkensa jo 12 ottelun mittaiseksi. Nollan pitänyt Jordan Binnington torjui 31 kertaa.

Kolmessa viime ottelussa pisteille yltänyt Granlund jäi nyt koko joukkueensa tavoin ilman tehoja. Koivun kausi on jo päättynyt polvivamman takia.

Minnesota-luotsi Bruce Boudreau sanoi uskovansa yhä siihen, että joukkue kääntää kelkkansa.

– Kaikki laskevat meidät ulos koska emme pelaa hyvin juuri nyt. Uskon kuitenkin, että käännämme tämän vielä. Olemme tehneet niin aina ennenkin. Tarvitsemme vain jonkin yhden kipinän, Boudreau sanoi NHL.comin mukaan.

Itälohkossa seitsemäntenä oleva Pittsburgh otti niukan 6–5-voiton New York Rangersista kotonaan. Sekä Jevgeni Malkin että Kris Letang tekivät Pittsburghille kaksi maalia.

Rasmus Ristolaisen Buffalon ote pudotuspelipaikasta puolestaan lipesi entisestään, kun se koki 1–4-tappion New Jerseyn vieraana. Marraskuussa koko liigan kärjessä keikkunut Buffalo on itälohkossa kymmenentenä.