Ulkomaat

BBC: Texasin kirkkoampumisessa kuollut ainakin 26, ampuja oli saanut potkut ilmavoimista

Lehtikuva
Kuvakaappaus First Baptist Church of Sutherland Springsin Facebook-profiilikuvasta.
Lehtikuva
Kuvakaappaus First Baptist Church of Sutherland Springsin Facebook-profiilikuvasta.
Lehtikuva
Kuvakaappaus First Baptist Church of Sutherland Springsin Facebook-profiilikuvasta.

Yhdysvalloissa Texasin kirkkoampumisessa on kuollut 26 ihmistä, kertoo Texasin kuvernööri Greg Abbott. Hänen mukaansa on epäselvää, voiko kuolleiden määrä vielä kasvaa.

Kuolonuhrit olivat kaikenikäisiä 5-vuotiaasta 72-vuotiaaseen. Dallas Morning Newsin mukaan yksi haavoittuneista on kaksivuotias.
Ampuminen tapahtui baptistikirkossa Sutherland Springsin pikkukaupungissa lähellä San Antoniota.

Viranomaiset kertoivat tiedotustilaisuudessa, että uhreja ei ole vielä tunnistettu. Rikospaikan tutkinta on yhä käynnissä.

Texasin julkisen turvallisuuden viraston paikallisosaston johtaja kertoi tilaisuudessa, että oletettu ampuja oli nuori valkoinen mies. Epäilty aloitti ampumisen kirkon ulkopuolella, minkä jälkeen hän astui sisään ja avasi tulen kohti seurakuntalaisia. Kirkon naapurissa asuva mies ampui takaisin, jolloin epäilty ampuja pudotti aseensa ja lähti pakoon. Naapuri seurasi häntä ase kädessä.

Poliisi löysi epäillyn kuolleena autostaan, mutta toistaiseksi on epäselvää, oliko hän ampunut itsensä vai kuollut häntä jahdanneen miehen luoteihin.

 

Viranomaiset eivät kommentoineet mahdollisia motiiveja

Viranomaiset eivät ole julkistaneet epäillyn nimeä, mutta amerikkalaismedia on saanut sen tietoonsa nimettömien lähteiden kautta. Mediatietojen mukaan epäilty ampuja oli tuomittu vuonna 2012 sotaoikeudessa vaimonsa ja lapsensa pahoinpitelystä. Hänet vangittiin vuodeksi ja erotettiin ilmavoimista.

Hänen kerrotaan asuneen San Antoniossa ja olleen naimisissa. Sosiaalisessa mediassa hän oli ilmoittanut syntymävuodekseen 1991.
Viranomaiset eivät ole vielä kommentoineet julkisuudessa ampujan mahdollisia motiiveja. Rasistisesta rikoksesta ei vaikuta olevan kyse, sillä kirkon Facebook-sivun kuvissa näkyvät seurakuntalaiset ovat valkoisia kuten epäiltykin.

Kaksi vuotta sitten Yhdysvalloissa kuoli ihmisiä kirkkoampumisessa Etelä-Carolinan Charlestonissa, jossa valkoisen rodun ylivallan kannattaja avasi tulen kohti mustia seurakuntalaisia.

Trump: Pahuuden teko

Presidentti Donald Trump kutsui kirkkoampumista pahuuden teoksi puhuessaan toimittajille Japanin Tokiossa, jossa hän on virkamatkalla.

– Emme voi pukea sanoiksi tuskaa ja surua, jota me kaikki tunnemme, emmekä pysty kuvittelemaan niiden kärsimystä, jotka menettivät rakkaansa, Trump sanoi CNN:n mukaan.

Presidentin mukaan tällaisina aikoina amerikkalaiset tekevät sen, minkä parhaiten osaavat: vetävät yhtä köyttä.

– Kyynelten ja surun läpi seisomme vahvoina, niin vahvoina.
Presidentti lupasi Texasille ja tekoa tutkiville viranomaisille hallintonsa täyden tuen.

Toisin kuin New Yorkin viimeviikkoisen terrori-iskun jälkeen, hän ei ottanut puheeksi mahdollisia toimia, jolla kansalaisten turvallisuutta voitaisiin parantaa. Tuolloin iskun tekijä oli maahanmuuttaja, ja Trump alkoi heti puhua maahanmuuttopolitiikasta.

Maria Annala, STT, San Antonio

Juttu on päivitetty kauttaaltaan.

 

 

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Lisää aiheesta

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat