Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Talous

Bensan hinta jatkaa laskuaan

LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Polttonesteiden hinnat jatkoivat laskuaan viime viikolla, kertoo Tilastokeskus.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tilastokeskuksen mukaan diesellitran keskihinta Suomessa oli viime viikolla 2,17 euroa, kun se edellisellä viikolla oli 2,21 euroa.

95E10-bensiinin keskimääräinen litrahinta oli viime viikolla 2,22 euroa, kun se edellisellä viikolla oli 2,25 euroa. 98E5-bensiinin keskimääräinen litrahinta puolestaan putosi 2,32 euroon edellisen viikon 2,34 eurosta.

Polttonesteiden hinnat ovat Tilastokeskuksen mukaan laskeneet kesäkuusta alkaen. Bensiinien hinnat ovat laskeneet kesäkuun puolivälistä alkaen. Tuolloin 95E10-bensiinin keskimääräinen litrahinta oli 2,57 euroa ja 98E5-bensiinin keskimääräinen litrahinta 2,67 euroa.

Dieselin hinta kääntyi laskuun kesä-heinäkuun vaihteessa. Tuolloin dieselin keskimääräinen litrahinta oli Tilastokeskuksen mukaan korkeimmillaan 2,53 euroa.

Dieselin ja 95E10-bensiinin hinnat ovat laskeneet alkukesän huippuluvuista noin 14 prosenttia ja 98E5-bensiinin hinta noin 13 prosenttia.

Raakaöljyn hinta laskusuunnassa

Polttonesteiden hinnanlaskun taustalla on muun muassa pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen päätös alentaa väliaikaisesti polttoaineiden jakeluvelvoitetta eli uusiutuvien polttoaineiden osuutta myydystä polttoaineesta.

Myös öljyn maailmanmarkkinahinnat ovat olleet viime aikoina laskusuunnassa. Viime viikolla raakaöljyn hinta putosi Venäjän Ukrainaan kohdistamaa hyökkäystä edeltäneelle tasolle, kun Pohjanmeren Brent-viitelaadun hinta painui alle 94 dollariin tynnyriltä. Edellisen kerran hinta oli alle 94 dollarissa 22. helmikuuta eli kaksi päivää ennen Venäjän suurta hyökkäystä Ukrainaan.

Uutistoimisto Reuters arvioi viime viikolla, että maailmantalouden näkymien heikkeneminen painaa raakaöljyn hintaa alas, kun Yhdysvaltojen ja monien Euroopan maiden ajautumista taantumaan on pidetty mahdollisena.

Uutista täydennetty kauttaaltaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE