Blues kiri Sharksin kiinni NHL:n länsilohkon loppuotteluissa

St. Louis Blues oli voittoisa viime yönä.

Jääkiekon NHL:ssä St. Louis Blues onnistui tasoittamaan länsilohkon loppuottelusarjan voitot kaatamalla San Jose Sharksin 2–1 sarjan neljännessä ottelussa. Joukkueiden voitot ovat nyt 2–2.

DEMOKRAATTI/STT

Kotikaukalossa pelannut Blues aloitti salamamaalilla, jonka Ivan Barbashev iski ottelun ehdittyä vanheta vain reilut puoli minuuttia. Maali oli venäläishyökkääjälle pudotuspelien ensimmäinen.

Kotijoukkue eteni 2–0-johtoon ylivoimalla avauserän lopulla, kun Tyler Bozak survoi kiekon verkkoon maalilla syntyneen sähinän päätteeksi. Toinen erä pelattiin maaleitta. Sharksin ainoan maalin teki Tomas Hertl ylivoimalla päätöserässä.

San Josen Joonas Donskoi jäi tehoitta. Peliaikaa hän sai vajaat yhdeksän minuuttia.

Ottelun ykköstähdeksi nousi St. Louisin maalivahti Jordan Binnington, joka venyi 29 torjuntaan. Sharksin maalia vahtinut Martin Jones torjui 20 laukausta. Viimeiset minuutit Sharks pelasi ilman maalivahtia mutta ei onnistunut puristamaan tasoitusta.

– Meillä oli joitakin hyviä tilanteita ja voimme parantaa hieman, kommentoi San Josen kapteeni Joe Pavelski NHL:n nettisivujen mukaan.

– Jos saamme hänet (Binningtonin) vähän liikkumaan, jotkut tilaisuuksistamme (voisivat mennä sisään), hän jatkoi.

Joukkueiden edellinen ottelu ratkesi jatkoerässä San Josen 5–4-voitoksi.

Seuraava ottelu pelataan San Josessa sunnuntaina iltapäivällä paikallista aikaa.

Länsilohkon voittaja saa Stanley Cupin finaaleissa vastaansa Tuukka Raskin Bostonin, joka jyräsi itälohkon loppuotteluissa Carolinan voitoin 4–0.