Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Urheilu

Bolshunov hallitsi 30 kilometrin yhdistelmäkilpailua – Niskanen 13s

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Iivo Niskanen oli perinteisen hiihtotavan osuudella kärkikaartia, mutta taipui vapaalla hiihtotavalla 13:nneksi MM-hiihtojen avausmatkallaan Saksassa. Yhteensä 30 kilometrin mittaisen yhdistelmäkilpailun mestariksi hiihti Venäjän hiihtoliittoa MM-laduilla edustava Aleksandr Bolshunov.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

MM-kulta oli Bolshunovin ensimmäinen henkilökohtainen ykkössija.

Norjalaiset Simen Hegstad Krüger ja Hans Christer Holund ottivat muut mitalit runsaan sekunnin voittajan takana. Kuuden parhaan joukossa oli viisi norjalaista.

Niskanen jäi Oberstdorfin yhdistelmäkilpailussa voittajalle runsaat kaksi minuuttia. Muista suomalaisista Markus Vuorela oli 34:s (–4.55,6), Juho Mikkonen 43:s (–6.00,6) ja Lauri Lepistö 52:s (–7.48.0). Startti oli Vuorelan ja Lepistön uran MM-kisadebyytti.

Vapaalla hiihtotavalla kärkitaistelu oli pitkään norjalaisten, Venäjän hiihtoliittoa MM-tasolla edustavan Bolshunovin ja Britannian Andrew Musgraven kamppailu. Musgrave putosi seitsemän miehen joukosta ensin, ja seuraavaksi jäivät matkan mestaruutta puolustanut Sjur Röthe, sprinttivoittaja Johannes Hösflot Kläbo ja Emil Iversen. Kläbo oli lopulta neljäs, Iversen viides ja Röthe kuudes.

Niskanen osoitti Oberstdorfissa tänään vahvuutensa perinteisellä hiihtotavalla. Suksienvaihdon jälkeen vapaa ei sujunut läheskään yhtä hyvin, vaan kuopiolainen putosi kärkivauhdista jo vapaan hiihtotavan osuuden alussa.

Niskasen päämatka 50 kilometriä hiihdetään viikon kuluttua sunnuntaina perinteisellä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
12.4.2021
HSY:n hallitus ryhtyy savustamaan eroamasta kieltäytynyttä toimitusjohtajaa ulos – pitää erottamista poliittisena jahtina
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE