Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Urheilu

Bolshunovin törttöilystä on tehty kaksi rikosilmoitusta – asialla ei ole kuitenkaan itse Mäki

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Hiihtoliitto tiedotti maanantaina, että maastohiihtäjä Joni Mäki ei tee Lahden maailmancupin viestin lopputapahtumista rikosilmoitusta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Rikosylikomisario Martti Hirvonen kuitenkin vahvistaa MTV:n maanantaina ensimmäisenä kertoman tiedon, että Hämeen poliisi on vastaanottanut kaksi sähköistä rikosilmoitusta, joiden tapahtumakuvaukset vastaavat kilpailutapahtumia.

Venäläishiihtäjä Aleksandr Bolshunov iski sunnuntain kilpailun loppukirikamppailussa Mäkeä kaksi kertaa sauvallaan ja taklasi maaliviivan jälkeen tämän kumoon. Suomi sijoittui viestissä toiseksi ja Venäjä hylättiin.

– Kaksi kansalaista on tehnyt poliisin sähköiseen rikosilmoitusjärjestelmään kaksi erillistä rikosilmoitusta. Niistä on kirjattu rikosilmoitus rikosnimikkeellä pahoinpitely, Hirvonen kertoo STT:lle.

Poliisi selvittää nyt, onko ilmoitusten perusteella syytä aloittaa esitutkinta. Selvitettäviä seikkoja ovat muun muassa teon tahallisuus ja asianomistajan vammojen laatu.

–  Teemme nyt esiselvitystä rikosnimikkeen ja tapahtumakulun osalta.

Hiihtoliitto aikoo laatia selvityspyynnön FIS:lle.

Rikosylikomisarion mukaan ei ole tavatonta, että täysin ulkopuoliset tekevät rikosilmoituksia yleisötapahtumista.

– Silloin tällöin ja entistä enemmän tulee tällaisia ilmoituksia ja tutkintapyyntöjä, mitkä eivät millään tavalla kosketa ilmoituksen tekijää. Ihmiset seuraavat tapahtumia ja rikosilmoitus on helppo tehdä sähköisesti. Urheilutapahtumat eivät korostu ilmoituksissa mitenkään, Hirvonen sanoo.

Hiihtoliitto aikoo laatia kirjallisen selvityspyynnön Kansainväliselle hiihtoliitolle FIS:lle Bolshunovin toiminnasta.

– Tuollainen ei kuulu hiihtokilpailuihin eikä mihinkään kilpaurheiluun. Mielestäni FIS:n pitää ainakin käsitellä tämä asia, Suomen päävalmentaja Teemu Pasanen sanoi STT:lle.

Pasanen ei halunnut ottaa kantaa, kuuluisiko hänen mielestään Bolshunoville lisärangaistus tempustaan.

– Paikan päällä lähinnä mietin, ettei Jonilta mennyt paikkoja rikki ja että hän pysyy hiihtokunnossa. Olisi siinä voinut pahemminkin käydä, Pasanen kuvaili ensireaktiotaan.

Hiihtoliiton mukaan Mäen kädestä ei löytynyt murtumaa maanantaina tehdyissä tutkimuksissa ja Mäki jatkaa valmistautumista tuleviin maailmancupin kisoihin. Maailmancup jatkuu loppuviikosta Ruotsin Falunissa. Mäki on nimetty Suomen joukkueeseen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
23.2.2021
Eduskunnan turvallisuusjohtaja vuosi itse Sipilän tapausta koskevat turvakameranauhat medialle – pääsihteeri Paavola: ”Tämä on häneltä poikkeuksellinen päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE