Ulkomaat

Brexit-neuvotteluissa ei edetty riittävästi – keskustelut kuitenkin rakentavia

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Brexit-neuvotteluiden neljännellä neuvottelukierroksella ei vielä edetty riittävästi, jotta EU ja Britannia voisivat alkaa keskustella tulevasta suhteesta. EU:n pääneuvottelija Michel Barnier kuvasi tänään päättynyttä kierrosta kuitenkin rakentavaksi.

Toiveissa on ollut, että EU-päämiehet ja -naiset voisivat päättää siirtymisestä toiseen vaiheeseen jo lokakuun huippukokouksessa. Neuvotteluiden tahmean etenemisen takia aikataulu on alkanut kuitenkin näyttää epätodennäköiseltä. Barnier huomautti torstaina Brysselissä, että neuvotteluissa on aikaa edetä vielä lokakuun ensiviikkojen aikana.

Barnier toivoi, että Britannian pääministerin Theresa Mayn sovinnolliseksi tulkittu puhe viikko sitten toisi neuvotteluihin dynamiikkaa vastakin.

Britannia on luvannut vastata velvoitteistaan, jotka ovat syntyneet jäsenyyden aikana. Pääneuvottelija David Davisin mukaan neuvotteluita jatketaan siitä, mitä nämä velvoitteet tarkalleen ovat. Davis kuvasi neuvottelukierrosta tärkeäksi ja arvioi keskusteluiden edenneen.

Mayn toive kahden vuoden siirtymäajasta ei Barnierin mukaan tullut yllätyksenä jäsenmaille. Tulevasta suhteesta keskustellaan hänen mukaansa kunhan erosopimus on riittävän pitkällä.

Juttua on täydennetty klo 14:31.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat