Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Britannia varoittaa: Venäjä voi yrittää horjuttaa Baltian maita kuin Ukrainaa

Lehtikuva
Venäjän presidentti Vladimir Putinin pullistelu huolettaa.

Britannia varoittaa, että Venäjä saattaa seuraavaksi yrittää horjuttaa Baltian maiden vakautta samaan tapaan kuin se on tehnyt Ukrainassa.

Demokraatti.fi/STT

Britannian puolustusministeri Michael Fallon sanoi brittilehti Telegraphille uskovansa, että Venäjä voisi käyttää muun muassa propagandaa ja kyberhyökkäyksiä lietsoakseen kansanryhmien välisiä jännitteitä Baltian maissa.

Fallonin mukaan Venäjä saattaisi pyrkiä näin testaamaan sotilasliitto Naton valmiuksia.

– Olen huolissani (Venäjän presidentti Vladimir) Putinista. Olen huolissani paineesta, jota hän kohdistaa Baltian maihin ja siitä, miten hän testaa Natoa, Fallon sanoi.

Fallon sanoi, että Naton pitää olla valmis vastaamaan Venäjän vihamieliseen toimintaan, oli se sitten minkälaista tahansa. Hän on huolissaan siitä, miten Venäjä on kasvattanut puolustusbudjettiaan viime aikoina.

– Uhka on hyvin todellinen ja tämänhetkinen. (Putin) testasi Natoa koko viime vuoden, jos katsoo lentojen määrää ja toimintaa merialueilla. Putin määräsi kaksi venäläistä pommikonetta Englannin kanaalin ylle kaksi viikkoa sitten. Meidän piti hyvin nopeasti hälyttää hävittäjät niitä vastaan. Näin kävi viimeksi kylmän sodan ollessa pahimmillaan, Fallon sanoi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE