Ulkomaat

Britanniassa vieraileva Trump ei rakasta enää Lontoota: ”Koska he saavat minut tuntemaan, etten ole tervetullut, miksi viettäisin siellä aikaa”

Lehtikuva
Lehtikuva

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan Britannian nykyinen brexit-suunnitelma estää toteutuessaan mahdollisen Britannian ja Yhdysvaltain välisen vapaakauppasopimuksen.

Asiaa The Sun -lehdelle kommentoinut Trump sanoo, että jos brexit toteutuisi nykyisen suunnitelman mukaisesti, Yhdysvallat neuvottelisi käytännössä Euroopan unionin kanssa Britannian sijasta.

The Sun julkaisi Trumpin yksinoikeudella antaman haastattelun varhain tänään Suomen aikaa. Trump saapui eilen iltapäivällä Britanniaan suoraan Brysselissä pidetystä Naton huippukokouksesta. Trumpin ohjelmaan kuuluu tänään muun muassa tapaaminen Britannian pääministeri Theresa Mayn kanssa sekä audienssi kuningatar Elisabetin kanssa Windsorin linnassa

”Lahjakas heppu ”

Britannian brexit-suunnitelman kritisoimisen lisäksi Trump myös kehui haastattelun aikana Britannian entistä ulkoministeriä Boris Johnsonia, josta Trumpin mukaan tulisi loistava pääministeri.

– Pidän hänestä paljon, Trump sanoi kehuen Johnsonia myös ”lahjakkaaksi hepuksi”.

– Kunnioitan Borista suuresti. Hän selvästi pitää minusta ja sanoo erittäin hyviä asioita minusta, Trump sanoi.

Johnson erosi alkuviikosta ulkoministerin virastaan vastalauseena Britannian brexit-suunnitelmalle.

Johnsonin lisäksi Trump ylisti haastattelussa myös kuningatar Elisabetia, joka on Trumpin mukaan ”upea nainen”.

– Odotan innolla hänen tapaamistaan. Minusta hän edustaa maataan todella hyvin.

– Hän on monta vuotta edustanut maataan, eikä hän oikeastaan koskaan ole tehnyt virhettä, Trump jatkoi lisäten vielä vaimonsa Melania Trumpin olevan kuningattaren suuri ihailija.

Trump ei tunne olevansa tervetullut Lontooseen

Trump sanoi haastattelussa, ettei koe olevansa tervetullut Lontooseen. Hän sanoi aikovansa pitkälti pysyä poissa pääkaupungista välttääkseen suunnitellut protestit. Trump syytti protesteista poliitikkoja ja mainitsi nimeltä erikseen Lontoon pormestarin Sadiq Khanin. Trump kertoi myös olevansa tietoinen niin sanotusta Trump-vauvasta eli useita metrejä korkeasta Trump-ilmapallosta, jolla on valkoiset vaipat.

– Rakastin ennen Lontoota. En ole käynyt siellä pitkään aikaan. Koska he saavat minut tuntemaan, etten ole tervetullut, miksi viettäisin siellä aikaa, presidentti jatkoi.

Valkoisen talon mukaan Trump kunnioittaa Mayta erittäin paljon

Valkoisen talon tiedottajan Sarah Sandersin mukaan presidentti Trump pitää erittäin paljon Britannian pääministeristä. Sandersin mukaan Trump myös kunnioittaa Mayta erittäin paljon.

Asiasta uutisoivan CNN:n mukaan Sanders kommentoi asiaa tiedotteessa sen jälkeen, kun The Sun -lehti julkaisi Trump-haastattelunsa.

– Kuten hän (Trump) sanoi haastattelussa The Sunille, hän (May) on erittäin hyvä ihminen, Sanders sanoi lisäten, ettei Trump sanonut mitään pahaa Maysta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat