Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Brittilehdet: Johnsonin omat rivit rakoilevat pahasti – moni konservatiiviministeri eroamassa, jos sopimukseton brexit toteutuu

Lehtikuva-AFP

Brittilehtien mukaan pääministeri Boris Johnsonin omat rivit rakoilevat pahasti sopimuksettoman brexitin häämöttäessä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Timesin mukaan moni konservatiiviministeri on valmis eroamaan, jos Britannian sopimukseton EU-ero toteutuu.

Lehti kertoo, että ”erolistalla” on ainakin viisi konservatiiviministeriä: kulttuuriministeri Nicky Morgan, Pohjois-Irlannin asioista vastaava Julian Smith, oikeusministeri Robert Buckland, terveysministeri Matt Hancock ja oikeusministeri Geoffrey Cox.

Lehden mukaan ministerit ovat ilmaisseet Johnsonille vakavan huolensa eron vaikutuksesta Pohjois-Irlannin hallintoon. Välejä hiertää myös Johnsonin neuvonantajana toimiva Dominic Cummings.

– Hallitus määrää strategian eivätkä virkaan valitsemattomat henkilöt. Jos tämä on yritys tehdä niin, se epäonnistuu. Emme me ole mikään nukkehallitus tai nyökytteleviä koiria, nimeltä mainitsematon ministeri kommentoi Timesille.

Financial Times kertoo puolestaan, että ainakin 50 konservatiivipuolueen jäsentä olisi kapinoimassa, jos Johnson lähtee ajamaan sopimuksetonta EU-eroa.

Brexit-neuvottelut Britannian ja EU:n välillä näyttävät hoippuvan kuilun partaalla. Johnson ja Saksan liittokansleri Angela Merkel keskustelivat eilen puhelimessa Britannian hallituksen uudesta EU-eron sopimusluonnoksesta. BBC:n mukaan Downing Streetin lähde kertoi puhelun jälkeen Merkelin tehneen selväksi, että olisi epätodennäköistä, että sopimus voisi pohjautua Johnsonin ehdotuksiin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
27.2.2020
Sanna Marin sanoo Demokraatin pääministerihaastattelussa, että hallitus ei tee politiikkaa uutisotsikoiden mukaan – ”Hallituskausi on nelivuotinen ja tässä ajassa pitää valmista tulla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE