Politiikka

”Brysselissä väkevät viinapullot suurin piirtein kaatuvat päälle, mutta kuitenkin ihmiset kykenevät elämään sen kanssa juomatta itseään hengiltä”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Eduskunnassa äänestettiin eilen alkoholin prosenttirajan korotuksesta, joka sai enemmistön taakseen niukasti. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei europarlamentaarikkona voinut ottaa osaa äänestykseen, mutta kertoi oman kantansa asiaan Ylen Ykkösaamussa lauantaina.

Perussuomalaisten ryhmä muiden mukana hajosi äänestyksessä.

– Tämä on vaikea kysymys. Itse vietän nykyään aika monta päivää viikossa Brysselissä ja ruokakaupassa käydessäni aina ihmettelen sitä, että kun hyllyiltä suurin piirtein väkevät viinapullot kaatuvat päälle, mutta kuitenkin ihmiset kykenevät elämään sen kanssa juomatta itseään hengiltä. En oikein usko siihen, etteivät suomalaiset kykenisi samaan.

Halla-ahon mukaan suomalainen alkohopolitiikka pitäisi ”normalisoida”.

– Me kärsimme edelleen kieltolain aiheuttamista vahingoista, joilloin vastuu alkoholin käytöstä sysättiin käyttäjiltä viranomaisille, tao portsareille tai tarjoilijalle. Ihmisen tehtävä oli juoda niin paljon kuin hän ehti ennen kuin joku tuli keskeyttämään.

Halla-aho sanoo, että olisi valmis tuomaan myös viinit kauppoihin.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat