Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Budjettiehdotus koulutusrahoista sai etujärjestöjen tyrmäyksen – nyt puhuu Antti Rinne: Kyse on vasta Lintilän esityksestä

Pääministeri Antti Rinne kommentoi SDP:n 120-vuotisjuhlien yhteydessä Demokraatille syntynyttä arvostelua koskien valtiovarainministeriön esitystä koulutusrahoista.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Muun muassa ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene, Suomen yliopistojen rehtorineuvosto Unifi, Sivistystyönantajat, Professoriliitto, Tieteentekijöiden liitto, OAJ, SYL ja SAMOK  ehtivät jo tiedottaa olevansa pettyneitä valtiovarainministeriön perjantaina julkaistuun talousarvioehdotukseen.

Tänään kokoomuksen kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko hämmästeli tiedotteessaan korkeakoulutuksen määrärahoja valtiovarainministerin budjettiesityksessä, näin siitä huolimatta, että hänen puolueensa kokoomus oli leikkaamassa rajusti koulutuksesta vasta viime vaalikaudella.

Rinteen hallitusohjelmassa todetaan, että yliopistojen perusrahoitusta nostetaan 40 miljoonaa ja ammattikorkeakoulujen 20 miljoonaa euroa. Valtiovarainministeri Mika Lintilän (kesk.) esityksessä korotukset vuodelle 2020 ovat neljänneksen tästä.

Rinne korostaa, että kyse on tässä vaiheessa valtiovarainministeri Lintilän esityksestä ensi vuodelle.

– Se on ihan varmaa, että tämän vaalikauden lopulla meillä on tilanne, jossa on 20 miljoonaa enemmän rahaa vuosittain ammattikorkeakouluilla ja 40 miljoonaa euroa vuosittain enemmän yliopistoilla. Se sitten, miten me jaksotetaan, emmehän me ole missään sanottu, että se tulee 2020 vuoden alusta nämä rahat käyttöön.

Rinne sanoo haluavansa välttää sellaista tilannetta, jossa työllisyysasteen nosto näyttäisi olevan jollain tavalla vaakalaudalla ja jo tehtyjä päätöksiä jouduttaisiin tästä syystä leikkaamaan.

– Mennään sillä tavalla eteenpäin, että voidaan jatkuvasti tasapainottaa näitä kahta elementtiä: menojen lisäystä ja työllisyysastetta, joka on myös tulojen lisäystä.

Johannes Ijäs, Rane Aunimo

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
17.9.2020
Työtöntä kannattaakin auttaa eikä rangaista – uusi malli ei ota heiltä, joilla ei ole otettavaa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE