Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Bulgariassa järjestetään jo viidennet parlamenttivaalit kahden vuoden sisällä

LEHTIKUVA / AFP / NIKOLAY DOYCHINOV

Bulgariassa järjestetään keväällä viidennet parlamenttivaalit kahden vuoden sisällä. Uusiin vaaleihin päädyttiin, kun hallituksen muodostaminen epäonnistui jälleen kerran.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Edelliset parlamenttivaalit järjestettiin lokakuussa. Niissä eniten ääniä sai lukuisissa korruptioskandaaleissa muhinut konservatiivipuolue GERB ja toiseksi eniten korruption vastaisuudella kampanjoinut PP. Kumpikaan niistä eikä sen enempää sosialistipuoluekaan onnistunut kokoamaan ympärilleen hallitusta, joten jäljelle ei jäänyt muita vaihtoehtoja kuin järjestää taas uudet vaalit.

Bulgarian sisäpolitiikka on jakautunutta, ja koko ajan kiristynyt poliittinen umpisolmu on estänyt muun muassa euroalueeseen liittymisen edistämisen.

Bulgarian presidentti Rumen Radev hajottaa parlamentin lähipäivinä ja ilmoittaa uusien vaalien ajankohdasta. Todennäköisesti ne järjestetään huhtikuussa.

Kaikella todennäköisyydellä myös uusien vaalien jälkeen parlamentti on erittäin riitainen ja jakautunut, ja hallituksen muodostaminen on vaikeaa. Asiantuntijat ovat jo ennustaneet ensi syksylle seuraavia vaaleja.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE