Nyheter

Caldén: Regeringen fortsätter att minska på ojämlikheten

Anna Caldén är ordförande för FSD i Österbotten.

Regeringen utlovar nästa år flera förbättringar för de grupper som är mest utsatta i samhället. Det är glädjande att genom att förbättra utkomsten för de mest utsatta i samhället minskar man på sikt ojämlikheten i samhället säger Anna Caldén, ordförande för FSD Österbotten.

ABL

 

Aktiveringsmodellen slopas, de minsta pensionerna höjs och grundtryggheten förbättras. Tillgången till social- och hälsovårdstjänster tryggas och något som särskilt bör nämnas är att Vasa Centralsjukhus fick fulljour som lovat.

 

– Regeringsprogrammet lyfter upp allas rätt till service på nationalspråken, fortsätter Caldén.

 

”Det är också historiskt att alla fem regeringspartier i Marins regering leds av kvinnor. Det ger hopp och gör mig oerhört stolt”

 

Nationalspråksstrategin ska uppdateras och ett viktigt led i det här arbetet är att Vasa Centralsjukhus har omfattande jour dygnet runt.

 

– Det är också historiskt att alla fem regeringspartier i Marins regering leds av kvinnor. Det ger hopp och gör mig oerhört stolt, säger Caldén.

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE