Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

CMI:stä säätiö, myös nimi muuttuu

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
CMI:n hallituksen puheenjohtaja Alexander Stubb.

Konfliktinratkaisujärjestö CMI:n (Crisis Management Initiative ry) vuosikokous on perjantaina 4. joulukuuta 2020 päättänyt, että CMI säätiöittää toimintansa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Uuden säätiön nimi tulee olemaan CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation.

CMI sanoo tiedotteessaan, että säätiöityminen turvaa suomalaisen rauhanvälitysosaamisen jatkuvuuden tulevaisuudessakin ja parantaa CMI:n hallintoa ja valvontaa sekä toiminta- ja rahoitusmahdollisuuksia.

Uuden säätiön tarkoituksena on sääntöjensä mukaan edistää rauhaa sekä valmiuksia ehkäistä ja ratkaista kriisejä globaalisti. Säätiö suojelee presidentti Martti Ahtisaaren globaalia rauhantyön perintöä.

– Tässä kireässä maailmanpoliittisessa tilanteessa on yhä suurempi tarve CMI:n kaltaisille itsenäisille toimijoille, jotka voivat luoda edellytyksiä virallisille rauhanponnistuksille ja tukea niitä. Koronakriisi uhkaa tehdä konflikteista kärsivistä maista entistä hauraampia ja nostaa esiin uusia ja vanhoja jännitteitä. Säätiöittäminen turvaa CMI:n työn toimintaedellytykset ja suomalaisen rauhanvälitysosaamisen jatkuvuuden. Se, että uusi säätiö kantaa Martti Ahtisaaren nimeä, kertoo hänen edustamiensa arvojen ja toimintatapojen merkityksestä rauhanvälityksessä, CMI:n hallituksen puheenjohtaja Alexander Stubb sanoo tiedotteen mukaan.

CMI:n perustamisesta on tänä vuonna tullut kuluneeksi tasan 20 vuotta. Martti Ahtisaari perusti CMI:n presidenttikautensa jälkeen vuonna 2000.

Tulevan säätiön hallitukseen on kutsuttu Marko Ahtisaari, joka työskentelee Helsingin Juhlaviikkojen taiteellisena johtajana. Alexander Stubb toimii myös uuden säätiön hallituksen puheenjohtajana.

Muut uuden säätiön hallituksen jäsenet ovat toimitusjohtaja Gunvor Kronman, Demos ajatushautomon perustaja Aleksi Neuvonen, laamanni, OTT Kari Lautjärvi, konsernijohtaja Christoph Vitzthum, viestintäjohtaja Veera Heinonen sekä alivaltiosihteeri Kai Sauer.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Toimituksen kommentit
23.1.2021
Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE