Ulkomaat

CNN: Floridassa kouluampuminen – ainakin 20 loukkaantunut

Yhdysvalloissa Floridan Parklandissa useita ihmisiä on loukkaantunut kouluampumisessa, muun muassa CNN uutisoi.

Ampuminen tapahtui Marjory Stoneman Douglas -nimisellä yläkoululla. Poliisi ehtii yhä tekijää.

Paikallisen poliisin mukaan paikalla on reportoitu olevan useita loukkaantuneita, CNN kertoo heitä olevan ainakin 20. Viranomaiset eivät kuitenkaan ole vielä vahvistaneet uhreja.

Ampuminen tapahtui iltapäivällä juuri, kun koulupäivä kyseisessä oppilaitoksessa oli päättynyt. Oppilaitoksessa on uutistoimiston mukaan jopa 2 000 oppilasta.

CNN:n haastattelema oppilas kertoi luulleensa ampumisesta annettua hälytystä ensin harjoitukseksi, sillä oppilaan kertoman mukaan koulussa oli ollut vastaava harjoitus jo aikaisemmin samana päivänä.

– Mutta sitten alkoi kiertää sana, että kyse oli ampumisesta ja kaikki alkoivat vain juosta.

Viimeisimmän tiedon mukaan, ampuja on yhä vapaana. Paikallinen poliisi kertoo, että alueella on yhä käynnissä aktiivinen ampumavälikohtaus.

Poliisi kehottaa oppilaiden kanssa olevia henkilöinä pysymään rauhallisena ja olemaan soittamatta hätänumeroihin, ellei kyseessä ole todellinen hätätilanne.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kommentoi ampumista twitterissä. Hän kertoi rukoistensa olevan ”Floridan kauhean ampumisen” uhrien perheillä.

– Yhdenkään lapsen, opettajan tai kenenkään muukaan ei tulisi tuntea oloaan turvattomaksi amerikkalaisessa koulussa, Trump vielä totesi.

Juttua on päivitetty viimeksi klo 23:04. Jutun otsikkoa muutettu klo 23:04.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 4 Demokraatti
SUOMI KUNTOON? - Sota ay-liikettä vastaan
ALF REHN - Suomalaiset ovat nössöhyviksiä
ITÄMERI - Ongelma pinnan alla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Annakati Mattila

Muuttovirta Suomen ja Viron välillä kääntyi täydellisesti – Miksi niin moni virolainen maahanmuuttaja kokee itsensä muukalaiseksi?
19.2.2019

Luetuimmat


Uusimmat