Opinion

Debatt: Kommuner i förändring

Kar-Foto
Mikael Hiltunen (SDP) kandiderar i kommunalvalet i Borgå.

Efter att ansvaret för social- och hälsovården flyttar till vårdområdena, ökar bildningssektorns tyngd i kommunerna. Nya åtaganden väntar då läroplikten förlängs för att alla unga ska få en utbildning. Vi kan också gå mot en tvåårig förskola, i och med att det verkar finnas en bred samsyn om småbarnsfostrans betydelse för att minska inlärningsklyftor.

ABL

 

 

Kommunala beslutsfattare ska också värna om livskraften, så att kommunen är attraktiv för nya invånare och företag samt att arbetssökande och arbetsgivare hittar varandra. Goda kommunikationer, ett levande centrum samt mångsidiga idrotts- och kulturtjänster ökar trivseln.

 

Borgå har tilldelats goda kort när samhället förändras: småstadsidyllen, det historiska arvet, tvåspråkigheten, nya skolor, den unika naturen och den starka industrin. Vår stad har alla förutsättningar att vara framgångsrik.

 

Mikael Hiltunen

kommunalvalskandidat (SDP)

Borgå

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE