Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

Demareilta kannatusta veroprosentin nostoon Tampereella

Jyrki Koskinen lupaa, että Tampereen sos. dem. kunnallisjärjestö kysyy jatkossakin jäsenistönsä mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Tamperelaiset sosialidemokraatit ovat valmiita korottamaan Tampereen veroprosenttia vuodelle 2020. Tämä ilmenee sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön tekemästä kyselystä. Vastauksia saatiin kaikkiaan 116 kappaletta. Avoimeen kysymykseen vastasi 57 henkilöä, osa lyhyesti ja osa laveammin.

Demokraatti.fi

Veroprosentin noston hyväksyy 85,1 % vastaajista. (14 % ei hyväksy ja 0,9 % ei osaa sanoa). 54,4 prosenttia vastanneista on valmis nostamaan veroprosenttia enintään 20,75 prosenttiin eli yhdellä prosenttiyksiköllä ja tekemään pieniä säästöpäätöksiä. 24,6 prosenttia on valmis nostamaan veroprosenttia enintään 20,25 prosenttiin (0,5 %-yksikön nosto), mutta samalla tekemään isompia säästöpäätöksiä.

12,3 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että veroprosenttia voi nostaa niin paljon kuin tarvitaan. 8,8 prosenttia kyselyyn osallistuneista sen sijaan katsoo, ettei veroprosenttia pidä nostaa siinäkään tapauksessa, että hyvinvointipalveluja jouduttaisiin karsimaan rajustikin.

Kyselyssä otettiin esille myös kunnallisten palveluiden merkitys. Perusopetus- ja varhaiskasvatus koetaan tärkeimmäksi ja heti perässä ikäihmisten palvelut.

Sen sijaan joukkoliikenne, elinkeino- ja työllisyyspalvelut sekä kulttuuripalvelut eivät ole yhtä tärkeitä kuin kaksi edellä mainittua, ja ne ovat keskenään melko lailla yhtä tärkeitä kun tarkastellaan vastausten keskiarvoja. Mikään yksittäinen palvelu ei kuitenkaan ole selkeästi vähiten tärkeä.

Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jyrki Koskinen sanoo, ettei ensimmäinen kysely suinkaan jää samalla viimeiseksi.

– Me aiomme tiedustella aina sopivissa kohdin tamperelaisten sosialidemokraattien mielipiteitä ajankohtaisiin asioihin. Kuntapolitiikkaa ei tehdä kuntapolitiikan vuoksi, vaan tamperelaisten parhaaksi. Me SDP:n kunnallisjärjestönä haluamme tietää, mitä jäsenemme ajattelevat erilaisista asioista, Koskinen sanoo.

 

Teksti: Ismo Alhoniemi

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE