Politiikka

Demari-kätilö nousi Tehyn johtoon

Lehtikuva
Lehtikuva

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy on saanut uuden puheenjohtajan. Järjestön 83-paikkainen valtuusto valitsi tänään johtoon 41-vuotiaan porvoolaisen kätilön Millariikka Rytkösen (sd.). Rytkönen toimii Kätilöliiton puheenjohtajana.

Hän seuraa tehtävässä Rauno Vesivaloa (sd.), joka ilmoitti jo aiemmin, ettei hae jatkokautta.

Ehdokkaita oli kaikkiaan viisi. Rytkösen lisäksi paikkaa tavoittelivat raisiolainen osastonhoitaja Pipsa Allén, alavieskalainen terveydenhoitaja Anna-Leena Brax, jyväskyläläinen apulaisosastonhoitaja Kati Jetsu ja tamperelainen sairaanhoitaja Marjut McLean.

Vastavalittu puheenjohtaja on ennättänyt työskennellä peräti kuudessa tehyläisessä ammatissa, muun muassa lähihoitajana, sairaanhoitajana ja kätilönä.
Kampanjassaan Rytkönen nimesi Tehyn tärkeimmäksi tehtäväksi rohkean edunvalvonnan.

Hän totesi kampanjan aikana uskovansa, että sote-uudistuksen myötä liitolla on mahdollisuus saada alalle työehtosopimus, joka huomioi alan erityispiirteet, kuten kolmivuorotyön tai työnjaon muutokset.

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyyn kuuluu 160 000 koulutettua alan ammattilaista, muun muassa bioanalyytikoita, ensihoitajia, fysioterapeutteja, hammashoitajia, kätilöitä, laboratoriohoitajia, lastenhoitajia, lähi- ja perushoitajia, lääkintävahtimestari-sairaankuljettajia, mielenterveyshoitajia, osastonhoitajia, röntgenhoitajia, sairaanhoitajia, suuhygienistejä, terveydenhoitajia, toimintaterapeutteja ja ylihoitajia.

Se vastaa jäsentensä taloudellisesta ja ammatillisestä edunvalvonnasta. Tehy neuvottelee palkoista ja muista työsuhteene hdoista sekä kuntasektorilla että yksityisellä sosiaali- ja terveyspalvelualalla.

Tehy on toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n suurin jäsenliitto.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat