Demarijärjestö varoittaa hallituksen hurjasta suunnitelmasta: ”Suomesta pimeyden tyyssija”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

Hallituksen suunnittelema lakiluonnos perheenyhdistämisistä on Demarinaisten mielestä ongelmallinen, sillä se asettaisi perheet eriarvoiseen asemaan. Järjestön mukaan taloudellisin perustein ei saa laittaa Suomen kansalaisia eriarvoiseen asemaan, sillä jo perustuslaki kieltää sen. Nyt vaarana on, että vain joillakin Suomen kansalaisilla olisi mahdollisuus ihmisoikeussopimusten takaamaan yhteiseen perhe-elämään.

Demarinaisten mukaan lakiluonnos saattaakin kaatua omaan mahdottomuuteensa – jälleen kerran. Demarinaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Tuppurainen muistuttaa, että oikeus perhe-elämään on ihmisoikeus.

– Nyt siitä saattaa tulla rahakysymys, mikä ei vastaa sosialidemokratian käsitystä ihmissuhteista. Perheenkokoajan pitäisi tienata kuukausittain nettona 2 600 euroa tuodakseen Suomeen esimerkiksi puolison ja kaksi lasta. Toimeentuloedellytyksen kiristäminen on kova pala kaikille. Matalapalkka-alat ovat naisvaltaisia, jolloin ehtojen täyttäminen saattaa olla käytännössä täysin mahdotonta, vaikka olisikin heti työpaikka missä aloittaa.

Demarinaisten mielestä hallituksen lakiluonnos on kumottava Suomen kansalaisten osalta ja perheenyhdistämisen ehtojen mahdollisessa muuttamisessa on löydettävä yhteinen eurooppalainen humaani linjaus.

– Suomi ei saa profiloitua ovet sulkevana, pimeyden tyyssijana. Perhe auttaa kotoutumaan ja antaa voimavaroja arjen hallinnassa, painottaa Tuppurainen.

Demarinaisten johtoryhmään kuuluvat Tuppuraisen lisäksi varapuheenjohtajat Tuula Petäkoski-Hult ja Sari Melkko sekä toiminnanjohtaja Merja-Hannele Vuohelainen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat