Politiikka

Demarinaiset palkitsi arkkipiispa Kari Mäkisen

Vesa-Matti Väärä
Tunnustus luovutettiin arkkipiispa Kari Mäkiselle tänään Vantaalla.
Vesa-Matti Väärä
Tunnustus luovutettiin arkkipiispa Kari Mäkiselle tänään Vantaalla.
Vesa-Matti Väärä
Tunnustus luovutettiin arkkipiispa Kari Mäkiselle tänään Vantaalla.

Arkkipiispa Kari Mäkinen vastaanotti sunnuntaina SDP:n Naisliiton vuoden 2016 Risto Rohkea –tunnustuspalkinnon.

Palkinnon luovutti Demarinaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Tuppurainen. Risto Rohkea on Sosialidemokraattisten Naisten arvokkain miehelle osoitettava tunnustus.

Demarinaiset pitää erittäin ansiokkaina arkkipiispan kannanottoja yhteiskuntamme vähäosaisten hyväksi sekä oikeudenmukaisuuden edistämiseksi.

– Arkkipiispa Kari Mäkinen on antanut uskoa ihmisten väliselle rakkaudelle ja välittämiselle. Naisliitto on arkkipiispan kanssa samaa mieltä, että jokaisen ihmisarvoa on kunnioitettava ja sen eteen on tasa-arvotyössä toimittava.

– Haluamme erityisesti antaa tunnustuksen arkkipiispan rohkeudelle ottaa lukuisissa puheenvuoroissaan myönteistä kantaa vähemmistöjen ja maahanmuuttajien puolesta, Demarinaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Tuppurainen sanoi luovuttaessaan tunnustuksen.

Haluamme erityisesti antaa tunnustuksen arkkipiispan rohkeudelle ottaa lukuisissa puheenvuoroissaan myönteistä kantaa vähemmistöjen ja maahanmuuttajien puolesta.

Kunniataulun lisäksi Mäkiselle annettiin perinteen mukaisesti vatupassi.

– Sukupuolten tasapainoa hakien ja mitaten, elämän kaikilla tahoilla – vaaka olkoon tasan naisten ja miesten ja kaikkien ihmisten hyväksi,  Tuppurainen ohjeisti ojentaessaan vatupassin.

Risto Rohkea -tunnustus luovutettiin nyt kymmenennen kerran. Se jaetaan vuosittain Riston päivän (15.3.) tienoilla tasa-arvo asioissa ansioituneelle miehelle.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat