Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Demarinaisten aluevaalitavoitteet julki

Jani Laukkanen
Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen.

Demarinaiset on julkaissut aluevaalitavoitteensa. Tammikuussa pidettävissä aluevaaleissa valitaan päättäjät 21 hyvinvointialueelle.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Tulevat valtuustot päättävät hyvinvointialueiden sosiaali- ja terveys, sekä palo- ja pelastustoimenpalveluista.

– Hyvinvointialueiden tuottamat palvelut ovat ihmisten toimivan arjen turva ja tae. Siksi tulevilla hyvinvointialueilla on kiinnitettävä erityisesti huomiota palveluiden saavutettavuuteen ja yhdenvertaisuuteen. Saavutettavuuden on koskettava myös digitaalisia palveluita. Kaikki eivät voi tai halua käyttää digitaalisia palveluita, myös heillä on yhtäläinen oikeus laadukkaisiin palveluihin, Demarinaisten puheenjohtaja, eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen sanoo tiedotteessa.

Demarinaiset kiteyttää aluevaalitavoitteensa seuraaviin teemoihin: laadukkaat ja riittävät palvelut, ihminen palvelujen keskiössä ja reilu työnantajapolitiikka.

– Haluamme, että tulevilla hyvinvointialueilla toteutuu seitsemän päivän hoitotakuu, joka samalla koskee myös mielenterveyspalveluita. Lisäksi suun terveyden hoitotakuun tulee olla kolme kuukautta. Keskeistä on myös saada riittävät resurssit ennaltaehkäiseviin palveluihin, jotka parantavat etenkin perheiden ja nuorten hyvinvointia, Demarinaisten 1. varapuheenjohtaja Emmi Lintonen sanoo tiedotteen mukaan.

– Hyvinvoiva henkilöstö takaa laadukkaat palvelut. Tämän vuoksi haluamme kiinnittää huomiota sote- alan henkilöstön työssäjaksamiseen ja hyvinvointiin. Tulevien hyvinvointialueiden on pidettävä hyvää huolta osaajistaan. Lisäksi hyvinvointialueiden on huomioitava sukupuolten välinen tasa-arvo läpileikkaavasti strategioissaan, Tuppurainen sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE