Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Demarinuoret: Hallitus edistää päättäväisesti yhtä aikamme tärkeimmistä tulevaisuusinvestoinneista – oppivelvollisuuden laajentamista

Jenni Lang/Demarinuoret

Demarinuoret kiittää hallitusta vastuullisesta budjettiesityksestä, joka järjestön mukaan osoittaa suuntaa kohti yhteiskunnan kestävää elpymistä niin sosiaalisesti, ekologisesti kuin taloudellisesti.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

“On hienoa nähdä, että hallitus edistää päättäväisesti yhtä aikamme tärkeimmistä tulevaisuusinvestoinneista – oppivelvollisuuden laajentamista. Se yhdistettynä maksuttomaan toiseen asteeseen on paitsi sosiaalisesti oikeudenmukaista, myös muutenkin fiksua politiikkaa. Nimestään huolimatta oppivelvollisuus tarjoaa jokaiselle nuorelle ennen kaikkea yhdenvertaisen oikeuden suorittaa toisen asteen tutkinto”, Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto sanoo tiedotteessa.

Demarinuorten mukaan suomalainen hyvinvointivaltio rakentuu korkean osaamistason varaan, mutta aikaamme varjostaa myös huoli ilmaston kestävyydestä. Demarinuoret katsovat, että budjettiriihessä otettiin hyviä askelia kohti hiilineutraalia hyvinvointivaltiota. Tulevaisuuden haasteet ovat kuitenkin niin suuria, ettei riihen päätöksistä voi ilakoida liikaa.

“Ilmastoedelläkävijäksikin tituleerattu hallitus on hyvällä tiellä, mutta kunnianhimon tason tulisi näkyä entistä vahvemmin myös konkreettisissa toimissa. Olemme vaatineet esimerkiksi turpeen verotuesta luopumista, mutta ikäväksemme tähän päätökseen hallituksella ei ollut vielä kanttia. Odotukset ovat erittäin korkealla myös tulevan EU:n elpymisvälineen valmistelun osalta.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
25.9.2020
Tänään kuultiin murheellista tietoa koronarokotteen aikataulusta – THL:n ylilääkäri torppaa nyt väitteen Demokraatille
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE