Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Demarinuorilta täystyrmäys: ”Kokoomus on vieraantunut todellisuudesta”

Jukka-Pekka Flander

Oppositiopuolue kokoomus vaatii vaihtoehtobudjetissaan satojen miljoonien eurojen heikennyksiä sosiaaliturvaan. Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto (kuvassa) pitää puolueen esitystä pöyristyttävänä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kokoomuksen leikkauslistalla ovat muun muassa toimeentulotuen omavastuun palauttaminen, ansiosidonnaisen porrastaminen, työttömyysetuuksien korotusten peruminen ja yleisen asumistuen leikkaaminen.

– Leikkaukset osuisivat kipeimmin kaikista pienituloisimpiin. Esimerkiksi opiskelijan sosiaaliturva kattaa tälläkin hetkellä kohtuullisen minimikulutuksen vain opintolainan kanssa. Asumistuen indeksijäädytys olisi tähän merkittävä heikennys, eikä sellaista voi tehdä jo entuudesta heikossa taloudellisessa asemassa oleville, Perholehto toteaa tiedotteessa.

Hän huomauttaa, että toimeentulotuki on viimesijaisin tuki, jota henkilö voi saada.

– Kokoomus on vieraantunut todellisuudesta. Opiskelijoiden aseman kurjistamisen lisäksi esitetyt heikennykset veisivät siis toimeentulon myös ihmisiltä, jotka ovat jo esimerkiksi koronan takia menettäneet työnsä.

Demarinuoret muistuttaa, että pandemian aiheuttama sosiaalinen velka on valtava. Järjestö ihmettelee sitä, että kokoomus perustelee silti sosiaaliturvan leikkaustarvetta välttämättömyydellä ja julkisen talouden vahvistamisella.

Perholehto pitää ongelmallisena, ettei kokoomus keskity siihen, mihin valtion lainaa kohdennetaan ja kuinka velka voidaan maksaa aikanaan pois.

– Suomen talouden shokki on jäänyt selvästi pelättyä pienemmäksi ja työllisyysaste lähenee hallituksen asettamaa 75 prosentin tavoitetta.

Hänen mielestään, jos oikeisto haluaisi tehdä aidosti uskottavaa talouspolitiikkaa, antaisi se hallitukselle tunnustusta onnistumisesta epidemian hoidossa.

– Kokoomuksen ulosanti on räksyttämistä ja keskeisin keino sama kuin aina olosuhteista riippumatta: leikataan sosiaaliturvaa. Miksi kokoomus ei halua tarttua investointien tukemiseen, ihmisten hyvinvoinnin vahvistamiseen ja koronan aiheuttaman valtavan sosiaalisen velan ratkaisemiseen?

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE