Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

Demarinuorten liittohallitusvaalin ykkössija Tampereelle

Joanna Ahola
Demarinuorten vastavalittu liittohallitus vasemmalta alkaen Mitro Kutvonen, Jasmin Tuominen, Tomi Nissinen, Valtteri Kankaristo, 2. varapuheenjohtaja Kimi Uosukainen, Eetu Leinonen, puheenjohtaja Pinja Perholehto, Sami Salminen, 1. varapuheenjohtaja Emilia Kangaskolkka, Jonatan Wikström, Jutta Vihonen, Miku Kuuskorpi ja Vilhelmiina Eskola. Edessä Lauri Hietanen ja Ida-Susanna Pöllänen.

Demarinuorille valittiin uusi liittohallitus tulevaksi kaksivuotiskaudeksi viime viikonloppuna Seinäjoella. Liittohallituksen jäsenistä eniten ääniä keräsi tamperelainen Jutta Vihonen.

Leevi Karisalmi

Pirkanmaa

– Aika nöyräksi vetää! Odottamattoman suuressa äänimäärässä on ollut sulateltavaa, mutta tulos nosti myös luottamusta omaan osaamiseen, Vihonen kertoo tuntemuksistaan.

Hän korostaa, että kaikki liittohallitusehdokkaat olivat erittäin osaavia ja sitä suuremmalla syyllä iloitsee saamastaan luottamuksesta.

Suomen ammattiin opiskelevien liitto – Sakki ry:n puheenjohtajana toiminut Vihonen piti kampanjansa aikana esillä työntekijöiden asemaa ja työelämän tasa-arvoa. Hänestä Demarinuorten tulee pitää työelämäkysymyksiä esillä julkisessa keskustelussa ja tukea SDP:tä siten, että nuoretkin tulevat työelämässä huomioiduiksi.

– Olen iloinen, että Demarinuorten poliittiseen ohjelmaan lisättiin kappale työssäoppijoiden ja vastavalmistuneiden opiskelijoiden perehdytykseen panostamisesta sekä yritysten perehdytyssuunnitelmien vaatimisesta. Nuorten on vaikea kiinnittyä työyhteisöihin ja tehdä työtään hyvin ilman kunnon perehdytystä. Perehdytys vaikuttaa työn laatuun ja ehkäisee työpaikalta irtisanoutumista lyhyellä varoajalla, hän painottaa.

Vihonen toivoo, että työelämäkysymykset näkyisivät myös ensi vuonna käytävissä eduskuntavaaleissa.

– En näkisi lainkaan huonona, että eduskuntavaalien alla työelämäteemoja ja sopimisenkulttuuria korostettaisiin.

Demarinuorten liittokokous valitsi nuorisoliiton puheenjohtajaksi jatkokautta tavoitelleen Pinja Perholehdon. Varapuheenjohtajina tulevat toimimaan Emilia Kangaskolkka ja Kimi Uosukainen.

Liittohallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Jutta Vihonen, Vilhelmiina Eskola, Valtteri Kankaristo, Sami Salminen, Ida-Susanna Pöllänen, Miku Kuuskorpi, Jasmin Tuominen ja Jonatan Wikström. Varajäseniksi valittiin Tomi Nissinen, Eetu Leinonen, Mitro Kutvonen ja Lauri Hietanen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE