Politiikka

Demarinuorten Näkkäläjärvi: ”Vaikuttaa siltä, ettei pääministeri ymmärrä asian vakavuutta lainkaan”

Ella Kaverma
Ella Kaverma
Ella Kaverma

Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi kommentoi tuoreeltaan pääministeri Juha Sipilän (kesk.) esiintymistä eduskunnassa iltapäivällä.

Suomen Kuvalehti uutisoi tänään pääministeri Sipilän vaientaneen Ylen. Pääministeri kommentoi, ettei hänellä ollut aikomustakaan rajoittaa lehdistönvapautta.

Näkkäläjärven mukaan lopputuloksena on kuitenkin se, että uutisia jätettiin julkaisematta ja Yleisradion toimittajia kiellettiin käsittelemästä aihetta keskusteluohjelmissa. Hänen mukaansa vaikuttaa siltä, ettei pääministeri ymmärrä asian vakavuutta lainkaan.

— Olen aidosti huolissani demokratian ja vapaan median tilasta. Media-alalla on käyty viime vuosina läpi massiivisia säästökuureja, erilaiset valemediat vievät tilaa ja johtavat ihmisiä harhaan. Tunteita herättävistä aiheista kuten maahanmuutosta, Venäjästä ja tasa-arvosta kirjoittavia toimittajia painostetaan ja heitä ja heidän perheitään uhkaillaan. On selvää, että tämä voi johtaa itsesensuuriin.

Pääministerin on tiedostettava asemansa ja ymmärrettävä, että demokratian edellytys on vapaa, rohkea ja kriittinen media.

Näkkäläjärvi sanoo,ettei kuitenkaan usko, että Sipilä jätti tahallaan jääväämättä itsensä Talvivaaraa koskevassa päätöksenteossa.

— Voi myös olla, ettei hän tarkoituksella käyttänyt asemaansa kiristääkseen Ylen hiljaiseksi. Näin kuitenkin tapahtui nyt. Käsitykseni mukaan pääministeri Sipilä on henkilö, joka haluaa saada asioita aikaan ja hän varmasti kokee, että toimittajat ja “kaiken maailman dosentit” haittaavat päätöksentekoa. Se ei silti ole mikään perustelu: pääministerin on tiedostettava asemansa ja ymmärrettävä, että demokratian edellytys on vapaa, rohkea ja kriittinen media.

Demarinuorten puheenjohtaja muistuttaa, että Suomi on on sananvapauden kärkimaa maailmassa.

— Tätä meidän on vaalittava kaikin keinoin.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat