Demarinuorten puheenjohtajaehdokas: ”Kehitystä ei pidä jarruttaa, vaan ohjata oikeaan suuntaan”

Hannu Mällinen
Mikkel Näkkäläjärvi on tällä hetkellä Demarinuorten varapuheenjohtaja.
Hannu Mällinen
Mikkel Näkkäläjärvi on tällä hetkellä Demarinuorten varapuheenjohtaja.
Hannu Mällinen
Mikkel Näkkäläjärvi on tällä hetkellä Demarinuorten varapuheenjohtaja.

Sosialidemokraattiset nuoret valitsevat liitolle puheenjohtajan toukokuisessa liittokokouksessaan. Ehdolle puheenjohtajaksi on asettunut Demarinuorten nykyinen varapuheenjohtaja, 25-vuotias Mikkel Näkkäläjärvi Rovaniemeltä.

– Haluan lähteä tekemään Demarinuorista uskottavien yhteiskunnallisten avauksien tekijää ja järjestöä, joka uskaltaa haastaa esityksillään vallitsevan linjan, Näkkäläjärvi kertoo tiedotteessaan.

Näkkäläjärven mukaan tämä aika vaatii politiikkaa, joka luo toivoa paremmasta ja lupaa, että tulevat sukupolvet muistetaan.

– Maailma muuttuu juuri nyt kovaa vauhtia, mutta kehitystä ei pidä jarruttaa, vaan ohjata sitä oikeaan suuntaan. Inhimillisyys, jakamaton ihmisarvo ja ihmisten vapaus ovat asioita, joista ei tingitä, Näkkäläjärvi sanoo.

SDP:n pitää uskaltaa tuoda omia poliittisia avauksia ja pitää niistä kiinni, vaikka ne olisivat aluksi epäsuosittuja.

Demarinuorten roolina Näkkäläjärvi näkee sosialidemokratian uudistajan roolin. Hän näkee nuorisojärjestön tahona, joka huolehtii siitä, että puolue on valmis tulevaisuuteen ja muistaa arvonsa.

– SDP:n pitää uskaltaa tuoda omia poliittisia avauksia ja pitää niistä kiinni, vaikka ne olisivat aluksi epäsuosittuja. Puolueen on otettava johtajuus takaisin ja kerrottava, miten lamasta noustaan, miten työllisyys saadaan kasvuun ja millainen Suomi on vuonna 2030, Näkkäläjärvi listaa.

– Kestävä kannatus rakentuu politiikalle, joka perustuu järkeen, tosiasioihin ja inhimillisyyteen, hän sanoo.

Mikkel Näkkäläjärvi opiskelee johtamista Lapin yliopistossa ja on SDP:n Lapin piirin piirihallituksen jäsen. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Suomen opiskelijakuntien liitto Samokin varapuheenjohtajana ja Suomen YK-nuorisodelegaattina.

Demarinuorten puheenjohtaja tällä hetkellä on SDP:n kansanedustaja Joona Räsänen. Hän on ilmoittanut päättävänsä nelivuotiskautensa nuorisojärjestön puheenjohtajana.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat