Politiikka

Demariryhmä esittää Järvenpään kaupungin julistautumista syrjinnästä vapaaksi alueeksi

Järvenpään sosialidemokraattisen valtuustoryhmän toinen varapuheenjohtaja Eemeli Peltonen.
Järvenpään sosialidemokraattisen valtuustoryhmän toinen varapuheenjohtaja Eemeli Peltonen.
Järvenpään sosialidemokraattisen valtuustoryhmän toinen varapuheenjohtaja Eemeli Peltonen.

Järvenpään sosialidemokraattinen valtuustoryhmä on tehnyt valtuustoaloitteen, jossa esitetään Järvenpään kaupungin julistautumista syrjinnästä vapaaksi alueeksi.

Valtuustoaloite jätettiin eilen. kaupunginvaltuuston kokouksessa ja sen allekirjoitti selvä enemmistö valtuutetuista.

Aloitteen tarkoituksena on saada Järvenpään kaupunki lähtemään mukaan oikeusministeriön Syrjinnästä vapaa alue –kampanjaan, joka on käynnistynyt aikaisemmin tänä vuonna. Oikeusministeriön kanssa yhteistyössä kampanjaa toteuttavat muun muassa Ihmisoikeusliitto, Vammaisfoorumi ja Allianssi.

– Valtuustoryhmämme pitää tärkeänä, että Järvenpään kaupunki lähtee mukaan Syrjinnästä vapaa alue –kampanjaan. Syrjinnästä vapaaksi alueeksi julistautuminen merkitsee syrjinnän vastustamista, siihen puuttumista sekä ihmisten yhdenvertaisuuden tunnustamista, valtuustoryhmän toinen varapuheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Eemeli Peltonen perustelee.

Kampanjaan mukaan lähteminen on Peltosen mukaan merkki kunnan asukkaille ja työntekijöille siitä, että kaupunki toivottaa kaikki ihmiset tervetulleiksi riippumatta sukupuolesta, iästä, etnisestä taustasta, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, terveydentilasta, vammaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta.

Syrjinnästä vapaaksi alueeksi julistautuessaan organisaatio täyttää julistautumislomakkeen internetissä ja saa sitä vastaan Syrjinnästä vapaa alue –merkin, joka tulee laittaa näkyvälle paikalle organisaation tiloissa (esimerkiksi kahvihuone, tehdashalli, nuorisotalon tai koulun aula, liikuntapaikka tai kaupungintalo).

Kampanjan ideana on tehdä sitoutuminen yhdenvertaisuuteen näkyväksi.

– Julistautuminen olisi Järvenpään kaupungilta tärkeä arvolupaus ja konkreettinen teko, joka jatkaa kaupungissa jo hyvin tehtävää tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä. Tarkoituksena ei ole moittia mitään kaupungin aikaisempia tasa-arvotekoja, vaan pikemminkin pyrkiä nostamaan Järvenpään kaupungin mainetta ja asemaa yhdenvertaisena kaupunkina, valtuustoryhmän sihteeri, kaupunginvaltuutettu Pirjo Komulainen sanoo.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat