Politiikka

Demarit kriittisiä Vapaavuoren vero-alelle – ”Kasvun hedelmät suunnattava koulutukseen ja vanhusten hyvään hoivaan”

Jari Soini
Jari Soini
Jari Soini

SDP:n Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma (kuvassa) suhtautuu pormestari Jan Vapaavuoren (kok.) veroale-esitykseen vielä kriittisesti.

– Haluamme selvityksen kaupungin talouskehityksestä ja arvion talouden kehittymisestä tulevina vuosina, jotta voimme ottaa kantaa veroalennukseen.

Vapaavuori julkisti tänään esityksensä Helsingin ensi vuoden talousarvioksi. Hän esittää kunnallisveroprosentin alentamista 18 prosenttiin. Puolen prosenttiyksikön alennus laskisi veroprosentin naapurikaupunki Espoon tasolle.

Kasvava kaupunki tarvitsee asuntoja, kouluja ja toimivaa joukkoliikennettä.

SDP:n valtuustoryhmä painottaa vastuullista taloudenpitoa ja haluaa varmistaa, että strategiassa linjatut merkittävät investoinnit toteutuvat.

– Kasvava kaupunki tarvitsee asuntoja, kouluja ja toimivaa joukkoliikennettä. Varhaiskasvatuksen maksuttomuuden toteuttaminen tulee myös vaatimaan lisäinvestointeja. Esimerkiksi päivähoitopaikkojen riittävyys on pystyttävä takaamaan, demariryhmä linjaa.

Heinäluoma muistuttaa, mikä tekee menestyvän kaupungin:

– Lähtökohtana täytyy olla, että kasvun hedelmät kuuluvat kaikille kaupunkilaisille. Se edellyttää toimivia palveluita joka puolella kaupunkia. Helsingin täytyy nyt panostaa ikäihmisten hyvään hoivaan, ja suunnata kouluille riittävästi resursseja, jotta jokainen lapsi saa tarvitsemaansa tukea ja opetusta.

Valtuustoryhmät aloittavat budjetista käytävät neuvottelut Vapaavuoren esityksen pohjalta lähipäivinä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat