Politiikka

Demarivaikuttaja kuittaa sinisten esityksen: ”Pöllöily johtaa yleensä juuri siihen, että Arlan maitopurkki kaatuu”

Johan Kvarnström
Johan Kvarnström
Johan Kvarnström

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen ja sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän viestintävastaava Dimitri Qvintus (kuvassa) pohtii ltalehden blogikirjoituksessaan, että tänään nähtiin jälleen yksi lisäsyy perussuomalaisten touko–kesäkuiselle hajoamisoperaatiolle.

– Sininen tulevaisuus on nimittäin tänään esittänyt, että suomen kielen pakollisesta opetuksesta lukioissa luovutaan, Qvintus kirjoittaa.

Sinisten Eurooppa- kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho kertoikin tänään puolueen ehdottavan, että ruotsin kielen opiskelu olisi jatkossa vapaaehtoista lukiossa.

– Suomen perustuslaissa lukee selvällä ruotsin kielellä, että Suomen viralliset kielet ovat suomi ja svenska. Eli mikäli Terho ja muut siniset haluavat lakkauttaa yhden kotimaisen kielen opetuksen lukiossa, arvatkaa mikä toinen kotimainen kieli lakkaa samalla silmänräpäyksellä. Helt rätt och skål på den saken, Qvintus huomauttaa.

Qvintuksen mukaan ehdotus tarkoittaa sitä, että pyrkiessään eroon pakkoruotsista, puolue olisi samalla halukas lakkauttamaan suomen kielen opetuksen.

– Nyt Sinisten äänestämistä pohtivat suomen- ja ruotsinkieliset kansalaiset luultavasti hyppivät innosta pomppien: Hurra! Framtiden är blå, vihdoinkin olemme vapaita! Pohjanmaalla lauletaan snapsilauluja ja Lieksassa laitetaan Ukkometso soimaan. Paitsi että tuskin tänä viikonloppuna juhlitaan mitään muuta kuin pyhäinmiestenpäivää ja halloweenia.

Eihän tässä näin pitänyt käydä.

Qvintus arvelee sinisten pohtivan parhaillaan, että eihän tässä näin pitänyt käydä.

– No ei varmaan pitänytkään, mutta pöllöily johtaa yleensä juuri siihen, että Arlan maitopurkki kaatuu.

Hän kuitenkin lohduttaa puoluetta, hätä ei ole tämän näköinen.

– Sipilän hallitus, jossa Siniset on tällä hetkellä äänettömänä yhtiömiehenä (tai yhtiöhenkilönä), on tunnettu innokkaana omien päätösten perujana. Nyt kannattaa vain noudattaa perinteistä käytäntöä ja perua tämäkin typerä esitys.

– Sinisten tilanne ei ole toivoton. Katselin eilen Alfa-TV:tä. Studiossa oli varsinainen tähtiparaati, kun asiantuntevina kommentaattoreina olivat perussuomalaisten kirkkaimmat tähdet Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen. Mieleenpainuvimpia hetkiä olivat, kun kreationismin maallikkosaarnaaja Huhtasaari sanoi, että ”Orwell on hyvä kirja” ja Hakkarainen sanoi, että hänestä tuntuu, ettei ”kohta enää ymmärrä, mitä temokratia on”. Kyllä tällaista pystyy haastamaan ja pitääkin haastaa.

Tämän johdosta sinisten kannattaa Qvintuksen mielestä äkkiä keksiä parempia poliittisia teemoja kuin pakkosuomen vastustaminen.

– Muuten voi käydä niin, että Sinisen tulevaisuuden kannatus ei haasta enää edes Suomen kehitysavun osuutta bruttokansantuotteesta – ja sitäkin muuten leikataan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat