Demarivaikuttaja Selänne-kohusta: ”Anaheim Mighty Judge maltillisempi kuin oikeusministeri” – ”Siinä on aidosti ajateltavaa”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Teemu Selänteen näkemykset ovat huomattavasti maltillisempia kuin oikeusministeri Jari Lindströmillä, Dimitri Qvintus huomauttaa.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Teemu Selänteen näkemykset ovat huomattavasti maltillisempia kuin oikeusministeri Jari Lindströmillä, Dimitri Qvintus huomauttaa.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Teemu Selänteen näkemykset ovat huomattavasti maltillisempia kuin oikeusministeri Jari Lindströmillä, Dimitri Qvintus huomauttaa.

Yhteiskuntakriitikoksi ryhtynyt jääkiekkoilija Teemu Selänne aiheutti myrskyn Twitterissä kommenteillaan raiskaustuomioiden koventamisesta.
­

– Selänteellä oli täysi oikeus mielipiteeseensä ja oli lausunnoista mitä mieltä tahansa, hän yritti kuitenkin edes perustella sanomisiaan, SDP:n viestintävastaava Dimitri Qvintus kirjoittaa blogissaan Iltalehdessä.

Qvintus on seurannut, kuinka sosiaalisessa mediassa kiistellään siitä, ansaitseeko Teemu suorituksestaan ykköstähden vai ottelurangaistuksen.

– Voisiko olla niin, että molemmat osapuolet ovat keskittyneet haukkumaan väärää puuta?

Qvintus kehottaa kiinnittämään enemmän huomiota henkilöihin, joilla on todellisuudessa valtaa kirjoittaa lakikirjoja uudestaan.
­

­– Tosiasia on nimittäin se, että Teemu ”Anaheim Mighty Judge” Selänteen oikeuspoliittiset näkemykset ja kannanotot ovat huomattavasti maltillisempia kuin Suomen oikeusministerin Jari Lindströmin (ps). Siinä on aidosti ajateltavaa.

Tuore oikeusministeri heti ensi töikseen totesi kannattavansa kuolemantuomiota ja toisti vielä marraskuussa, että voisi harkita kuolemantuomiota.

– Useat asiantuntijat muistuttivat, että kuolemantuomio on Euroopan ihmisoikeussopimuksen vastainen. Twitterissä oikeusministeri Lindström perusteli mielipidettään sanomalla, että kyseessä on hänen mielipiteensä, Qvintus kirjoittaa.

Jari Lindström ei pääse tämän viikon tähdistökentälliseen.

Tanska hyväksyi tällä viikolla lain, jonka nojalla turvapaikanhakijoilta voidaan takavarikoida omaisuutta. Vaikka perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tyrmäsi Tanskan toimet, oikeusministeri Lindström kertoi tänään, että seuraisi Tanskan mallia ja että ”turvapaikanhakijoiden omaisuuden takavarikoiminen on fiksu idea”.

– Veikkaan reipasta tyrmäystä muista puolueista ja Soinilta, Qvintus arvioi.

Hänen mielestään Lindströmillä olisi ollut tällä viikolla mahdollisuus profiloitua myös eri tavalla, kun Helsingin yliopisto ilmoitti vähentävänsä henkilöstöään noin tuhannella ihmisellä. Hallituksen koulutusleikkausten vuoksi lähes 600 saa potkut. Työministeri Lindström ei tehnyt kriisivierailua jätti-irtisanomisista ilmoittaneeseen Helsingin yliopistoon.

Qvintus pohtii, vaikuttiko asiaan se, että juuri Helsingin yliopiston oikeustieteen professorit ovat olleet kaikista kriittisimpiä ministeri Lindströmin ajattelua kohtaan sekä työ- että oikeusministeriön hallinnonalalla.

– Kun tilastoissa on missattu maalipaikka ja väärä vaihto, oikeus- ja työministeri Jari Lindström ei pääse tämän viikon tähdistökentälliseen, Qvintus antaa tuomionsa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat